Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Remote-app voor de iPhone,

Met ingang van tvOS 10 heeft Apple nieuwe Remote-app voor de iPhone, waarmee je de vierde generatie Apple TV beter kunt bedienen. Deze nieuwe Remote-app dient als complete vervanging voor de Siri Remote van de Apple TV. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe app.

Zie verder hier

tvOS 10

Apple TV met tvOS 10 dat komt in september, gaat niet zo grondig op de schop als iOS 10 of watchOS 3, maar de Apple TV staat een stuk meer gebruiksgemak te wachten.

Van Dark Mode tot een nieuwe Remote-app, in dit artikel werpen we een eerste blik op tvOS 10 en de nieuwe functies.

Siri is Nederlands

Siri leent zich uitstekend voor het bedienen van de Apple TV, maar was tot tvOS 10 niet beschikbaar in het Nederlands. Met tvOS 10 begrijpt Siri ook Nederlands en kunnen de volgende functies gebruikt worden:
Foto’s-app met herinneringen
De foto’s app tvOS 10 toont net als iOS 10 de automatisch gemaakte herinneringen, aandenkens genoemd. Dit zijn collecties foto’s die automatisch gegroepeerd worden en als slideshow afgespeeld kunnen worden.
Nieuwe Remote-app en iPhone als gamepad
Sinds eind 2015 belooft Apple een nieuwe Remote-app. Deze is samen met tvOS 10 beschikbaar als beta voor ontwikkelaars en is completer dan de Remote-app die nu in de App Store te vinden is. Er is toegang tot Siri en een now playing-scherm biedt de mogelijkheid om terug- en vooruit te spoelen
Dicteren
Naast de nieuwe remote-app kan ook een dictatiefunctie gebruikt worden om te zoeken. Dit is een bijkomend voordeel van Siri die in tvOS 10 Nederlands verstaat. Wachtwoorden kunnen ook uitgesproken in plaats van getypt worden, maar dat moet wel letter voor letter gebeuren.
Automatische downloads
Een echte oplossing voor het snel installeren van apps en games op de Apple TV is het nog niet, maar automatische downloads van tvOS 10 zijn een stap in de goede richting. Bij het downloaden van een iOS-app met tvOS-component wordt deze automatisch op de Apple TV geïnstalleerd. Het downloaden van apps die exclusief voor Apple TV zijn kan nog niet vanaf iOS.

Lees verder bij OneMoreThing