Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

My Script Calulator

Wegens (onverklaarbare) redenen heeft de iPad standaard geen rekenmachine. Zowel de iPhone als de Mac laten je standaard al berekeningen uitvoeren, en hoewel je iPad ook heel wat berekeningen per minuut doet, zien we dat niet terug in een specifieke calculator-app.
Gelukkig zijn er naar schatting 1337 apps die dit oplossen voor ons. We hoeven nu alleen nog maar een leuke te kiezen. En als je het mij vraagt, is dat "MyScript Calculator".

Wat deze app onderscheidt van de rest is hoe je input geeft aan de app. Dat gaat namelijk misschien iets anders dan je gewend bent…

Je krijgt geen digitaal pad met cijfertjes, maar gewoon een wit vel papier. Hier "teken" jij je berekening en de app zet automatisch jouw handschrift om in cijfers en symbolen. Vervolgens wordt je berekening direct op je scherm uitgevoerd!
Hierbij kun je gebruik maken van allerlei bekende symbolen: of je nu de wortel van pi wilt uitrekenen, of een logaritmische functie wilt gebruiken… De app snapt het allemaal.
Toch een foutje gemaakt? Je kunt het gewoon doorkrassen of je cijfer aanpassen tot het klopt. Net als op papier.
Omdat je niet hoeft te zoeken naar de juiste cijfers, maar gewoon snel kunt "tekenen", werkt de app ook heel intuïtief. Je tekent gewoon precies wat je wilt weten, en de app berekent het voor je.

Er er zijn een paar geavanceerde functies verstopt in de app.
Zo kun je bijvoorbeeld een "?" zetten om een formule "op te lossen". Als je je wiskunde-lessen nog herinnert, weet je misschien nog dat je dan wel eens zo’n sommetje kreeg (versimpeld):
10 + a = 15 wordt 10 + ? = 15