Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

USBFever

 USBfever lanceert externe accu met duo-sim mogelijkheid

duosimVoor iPhonegebruikers die een langere standbytijd willen én een tweede simkaart willen gebruiken heeft USBfever.com nu de oplossing: een externe accu met duosim-mogelijkheid. Volgens USBfever.com kan de 1900mA accu de standbytijd van de iPhone 3G en 3G S met enkele dagen verlengen. Met behulp van een slimme simkaartadapter is het mogelijk tussen twee verschillende simkaarten te schakelen op je iPhone.
De accu, die ook gelijk als case dienst doet, heeft een ingebouwde USB-aansluiting waarmee zowel je iPhone als de accu op te laden zijn. De dual sim accu is voor 59,99 dollar te bestellen bij 
USBfever.com .

1326_iphone_charger

Dexim P-Flip


dexim powerdockEr zijn inmiddels iPhone-docks in alle soorten en maten, net zoals er externe accu’s in alle soorten en maten zijn. Maar een combinatie van deze twee kom je nog niet zo vaak tegen. Dexim waagt een poging met de P-Flip. De P-Flip is een externe batterij die je onderin de iPhone klikt. Middels een scharnier kan je ‘m gebruiken als dock, zowel horizontaal als verticaal. Dat laatste is vooral handig bij het bekijken van films.

Dexim heeft meteen een fatsoenlijke accu in de P-Flip gebouwd: volgens de specificaties levert deze 2000 mAh, voldoende om je iPhone bijna tweemaal geheel op te laden. De P-Flip werkt met alle iPhone- en iPod-modellen, inclusief de iPhone 3GS. De prijs van de Dexim P-Flip is niet verkeerd: $55, omgerekend minder dan €40. Helaas wordt de P-Flip vooralsnog alleen binnen Amerika verkocht, dus mocht je ‘m willen hebben, hou dan vooral eBay in de gaten.

dexim

Mophie Juice Pack

Mophie brent verschillende modellen uit en is ook onderandere terug te vinden in de AppStore

Mophie accuAccessoirefabrikant Mophie brengt een nieuwe batterijcase uit voor de iPhone 5: de Juice Pack Plus. De Juice Pack Plus voor iPhone 4/4S was al verkrijgbaar en werkt op dezelfde manier: het werkt als een normale beschermende case, maar biedt ook een ingebouwde batterij met een capactiteit van 2100mAh. Deze uitvoering heeft een hogere capaciteit dan de Mophie Juice Pack Air voor deiPhone 5 die eerder dit jaar uitkwam en het met een 1700mAh-batterij moest doen.

Mophie accuVolgens Mophie gaat de accu van de iPhone 5met dit accessoire meer dan twee keer zo lang mee. Dit vertaalt zich in 10 uur extra gesprekstijd via 3G of 10 uur extra internet-gebruik, al zijn dat ge-middelde getallen en spelen ook zaken als de helderheid van het scherm een rol. De accu maakt de iPhone 5wel een stuk groter en is door zijn adviesprijs van $120 voor de intensieve gebruiker bedoeld. De case zelf is ontwikkeld om een flinke val te kunnen doorstaan en beschermt ook de randen van de iPhone tegen krassen.

Als je de nieuwe Mophie-accu wilt bestellen, kun je terecht op de website van het bedrijf en binnenkort ook in de iCulture Shop. Momenteel is de zwarte versie al te bestellen. Later worden een witte en rode variant aan het assortiment toegevoegd. Deze cases zijn uiteraard voorzien van een Lightning-connector.

Review: Mophie 3G Juice Pack Air, de dunste externe iPhone-batterij

Eerste reactie

Mijn eerste reactie was erg goed. Alles goed verpakt, inclusief noppenfolie. Natuurlijk weet ik dat er maar 1200 mAh capaciteit aanwezig is, maar het grote voordeel voor mij persoonlijk was de aanwezigheid van case ÉN batterij. Ik heb ook de iV van Fastmac overwogen, die beduidend meer capaciteit bevat (3500mAh!), maar robuust en lomp is. Het blijft een iPhone waarmee ik moet werken.

Uiterlijk

De Juice Pack Air is relatief licht. Ligt makkelijk in de hand en ik kan alsnog alles met 1 hand bedienen. Ik vind hem zeker niet te dik: zolang er geen revolutionaire batterijtechnologie mainstream wordt zal dit the-way-to-go zijn. De case is verder in het dagelijks gebruik eenvoudig van de iPhone los te koppelen.

Mophie 3G Juice Pack Air: specificaties

 1. Ergonomisch, vormaansluitende cover-en-batterij-in-een;
 2. Geïntegreerde aan-knop om de Mophie 3G Juice Pack Air in standby-mode te zetten. Zo wordt de batterij alleen gebruikt wanneer nodig is;
 3. Synchronisatie is te allen tijde mogelijk;
 4. Gebruik van herlaadbare lithium-polymeer batterij;
 5. Herladen zelfs wanneer iPhone gekoppeld is;
 6. Controleer batterijcapaciteit door middel van 4 LED-statusindicatoren;
 7. Micro USB-aansluiting die synchroniseren toestaat – zelfs als de 3G Juice Pack Air aan het opladen is;
 8. Het aantal oplaadcycli is 500 keer. Volledige oplaadcycli wel te verstaan: 10 x 10% opladen is pas 1 volledige oplaadcycli;
 9. Slimme batterijtechnologie zorgt ervoor dat eerst de stroom uit de 3G Juice Pack Air genomen wordt, voordat aan de iPhone zelf stroom onttrokken wordt;
 10. Volledige bescherming van “top tot teen”;
 11. Ingebouwde kortsluiting- en temperatuurbeveiliging.

Batterijkwaliteit

Het toeval was dat mijn iPhone zo goed als leeg was (10%) toen de Mophie Juice Pack Air op de deurmat plofte. Een uitstekende mogelijkheid om te testen hoe snel de iPhone volledig opgeladen was.

Een volledig volgeladen iPhone is niet mogelijk met de 3G Juice Pack Air; deze laadt tot 80%-90%. In totaal waren er 50 minuten nodig om mijn batterij tot 80% op te laden: voor mij een prima prestatie. Het aantal verlichte LED-lampjes is nog 1 nadat hij een volledige cycli heeft opgeladen. Mophie beweert dat de 3G Juice Pack Air 2x de normale duur van de normale accu meegaat. Ook dat heb ik getest. Volgens Apple moet de iPhone bij normaal gebruik deze batterijduur halen:

 • Praattijd:
  • Tot 5 uur als 3G is ingeschakeld;
  • Tot 10 uur bij GPRS/EDGE-gebruik;
 • Standby-tijd: Tot 300 uur
 • Internetgebruik:
  • Tot 5 uur bij 3G
  • Tot 6 uur bij Wi-Fi
 • Multimediagebruik:
  • Bekijken van video: tot 7 uur
  • Luisteren van audio: tot 24 uur

Dit komt aardig in de buurt. De iPhone gaat na het volledig opladen door de Mophie Juice Pack Air nog ongeveer 5 uur mee bij intensief gebruik

Conclusie

De 3G Juice Pack Air is voor mij een ware uitkomst. Een ideale combinatie van veiligheid en bruikbaarheid. Handig vind ik dat je niet in je alledaagse werk wordt gehinderd, voor zowel het synchroniseren en het opladen. Het design van de cover-en-batterij-in-1 is Apple-vriendelijk wat zorgt dat ik hem met een gerust gevoel uit mijn broekzak durf te halen.

Enige nadeel is dat de iPhone ongeveer in een uur de Juice Pack Air leeggezogen heeft en dat de batterij er daarna erg lang over moet doen om weer vol te raken. Tegen de tijd dat de batterij weer vol is, is de iPhone weer leeg ;)

Meer info

 • Fabrikant: Mophie
 • Verkrijgbaar: via Mophie (op het moment van schrijven uitverkocht) en binnenkort in deiPhoneclub Accessoireshop
 • Prijs: $79,95, exclusief verzendkosten
 • Cijfer: 8,5