Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Opslagruimte voor je iPad (iPhone) Deel 1

Via de  dropbox op ons Appleforum kwam er een vraag binnen van Gemavan over externe opslag bij de  iPad.

In tegenstelling met de  Android-toestellen heeft de iPad geen USB-aansluiting waar je een harde schijf zou kunnen aansluiten. Volgens het concept van Apple is dit ook niet nodig. Zij steunen op de Cloud om alle extra data te verzamelen. Tevens verliest de iPad een deel vanzijn gebruikersgemak als je telkens met je iPad-mini nog eens een HD moet meeslepen.
Hoe dan ook in sommige gevallen heb je misschien wel eens een HD-schijf nodig. Je hebt hier dan niet een HD nodig met een USB aansluiting maar wel een die draadloos (Wireless) werkt.

In de benaming moet je er op letten dat  meestal de woorden Wireless of WiFi of draadloos er in voorkomen
Voor de rest speelt natuurlijk de prijs en de
capaciteit een rol. 

La Cie


Fuel is namelijk een externe harde schijf met 1TB aan opslagruimte en een aantal bijzondere functies. Je kunt er tot maximaal vijf apparaten draadloos op aansluiten, HD-content kan vervolgens naar drie apparaten worden gestuurd. Dit allemaal zonder dat je hem hoeft aan te sluiten op het internet, de WiFi-verbinding is vooral om gegevens van het ene naar het andere apparaat te sturen. Zo kun je ook content streamen via Apple’s Airplay. Op een iOS-apparaat toegang tot de opgeslagen gegevens krijgen gaat met de Seagate Media app.

WiFi hotspot

Wat als je wel een draadloze verbinding met de LaCie Fuel wil maken, maar ook een internetverbinding wilt behouden? Dan kun je ‘m als WiFi hotspot inzetten. De LaCie Fuel maakt verbinding met het internet en deelt deze met maximaal 4 apparaten. Ook is-ie gewoon via een USB 3.0-poort aan te sluiten op je apparaten, daarmee laadt je hem tevens op. Zonder stroomvoorziening houdt de harddisk het op zijn accu 10 uur vol.

Een revieuw over deze schijf vind je bij tweakers en bij applestijl

Seagate

Seagate Wireless Plus

De Seagate Wireless Plus is een 1 TB externe harde schijf met ingebouwde wifi-hotspot. Je gebruikt de Seagate Wireless Plus bijvoorbeeld als opslagruimte voor je digitale bibliotheek. Denk hierbij aan gedownloade muziek en films, maar ook aan digitale foto's. Hier heb je op je tablet vaak geen plaats voor, maar je wilt er toch altijd bij kunnen. Dankzij de Seagate Wireless Plus en de handige gratis Seagate Media App voor Android, iPad, iPhone en zelfs Kindle Fire kun je er via wifi altijd gemakkelijk bij. Dankzij de interne accu en wifi-hotspot gebruik je de Seagate Wireless Plus overal waar je je Android-apparaat, iPad, of iPhone bij de hand hebt.
Prijs: € 159

Pluspunten

  • 1 TB aan draadloze opslagruimte voor je tablet.
  • Dankzij de wifi-hotspot vrijwel overal te gebruiken.
  • Klein, draagbaar formaat. Handig voor onderweg.
  • Gebruik de Seagate Media App voor navigatie.
  • Via het snelle usb 3.0 vol met bestanden te zetten.
  • Streamt o.a. H.264, MPEG-4, AAC, MP3, AIFF en WAV.
  • Streamt ook films via AirPlay naar de Apple TV.

Minpunten

  • Wifi-snelheid is slechts 150 Mbps.
  • Wifi is alleen single-band.
  • Streamt geen MKV- & XViD-bestanden.

Let dus op de vermelding Wireless bij de benaming
 

 

Andere merken

 Kingston Wi-Drive

De Kingston Wi – Drive biedt opslag voor de iPad, iPhone, iPod Touch ( en Kindle Fire) in zakformaat. Je kan makkelijk content of media streamen met twee extra apparaten die ook ondersteund worden. De Wi-Drive wordt geleverd met USB kabel voor het makkelijk overzetten van bestanden vanaf de schijf naar je PC of Mac. De Wi-Drive kan je via WiFi en de gratis Wi-Drive app verbinden met je iPad. Prijs: ca. € 89,- Kopen o.a. via Wehkamp:

HyperDrive 1 TB Hard Drive for iPad

De HyperDrive is de enige schijf die we tegenkwamen met de mogelijkheid om direct via de Apple Camera Connection Kit met een USB kabel gegevens over te zetten. Een reden waarom de fabrikant claimt dat dit de enige USB-compatible hard drive voor de iPad is. Je kan er 1TB aan HD video en foto’s op kwijt. Streamen is niet mogelijk, maar je kan de schijf wel direct vanaf de iPad bedienen.

Hitachi G-CONNECT 500 GB GigE USB 2.0 Wireless Storage for iPad

G-Connect is de ultieme draadloze opslag voor de iPad en iPhone. Je kan films, muziek, boeken, foto’s en documenten streamen naar maximaal 5 iDevices tegelijk via WiFi.

Het enige dat je hoeft te doen is de G-Connect app te downloaden en de schijf te verbinden. Voor het overzetten van bestanden vanaf de computer is er een USB kabel. Het enige nadeel? Hij heeft geen eigen accu, maar werkt alleen op netstroom via de AC adapter, USB laadkabel of een speciale externe accu.

Buiten deze gekende merken vind je ook nog enkele andere zoals bij Transcend,  Buffalo,