Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Nieuwe aanpassing

USB-sticks voor iPhone / iPad
Bekijk de lijst bij:

De iStick

De iStick is een wat andere oplossing als een externe HD.
zoals het woord het zegt is het een stick, dus veel kleine als een mini-HD. Het pas dan wel beter bij het formaat van een iPad (iPhone) maar is daar en tegen wat duurder.

iStick is een handige USB stick voor iPhone, iPad én Mac.

Bestandsuitwisseling tussen een iOS-apparaat en een Mac of Windows computer loopt vaak via iCloud of iTunes. Hoewel dit steeds handiger ingericht wordt, ontstaat er soms toch de behoefte aan een fysiek medium om data snel zonder Cloud of iTunes uit te wisselen.
De iStick maakt het uitwisselen van data tussen iOS-apparaat en de rest van de wereld makkelijk. De stick heeft zowel een gewone USB als een Lightningaansluiting.
Naast het backuppen van data zoals de filmrol of het adresboek, kan
de iStick ook als gewoon bestandssysteem gebruikt worden. Films of muziek kunnen direct gekopieerd worden zonder eerst door iTunes te gaan.
Apple heeft de iStick een officieele Made For iPhone certificering toegekend, het is dus geen bij elkaar gehacked product dat bij iOS-updates mogelijk zijn functionaliteit verliest.

De iStick is vanaf augustus verkrijgbaar in de kleuren zilver, spacegrijs en goud.
Voor dat vernuft moet wel een flinke prijs betaald worden, de variant met 16GB opslagruimte kost 99 dollar (omgerekend 73 euro). De grootste iStick, van 128GB, gaat voor 299 dollar (220 euro) over de virtuele toonbank.

bron: OneMoreThing

PhotoFast CR-8800

PhotoFast CR-8800 MicroSD kaartlezer

PhotoFast heeft met de CR-8800 ’s werelds kleinste MicroSD kaartlezer voor iOS-apparaten op de markt gebracht. De CR-8800 ondersteunt MicroSD-geheugenkaartjes tot een max van 128 GB. Uit het oogpunt van energiebesparing, verdient het aanbeveling om te kiezen voor ‘low power mode’ geheugen kaartjes. Evenals de populaire i-FlashDrive en MemoryCable van PhotoFast, werkt de CR-8800 goed samen met de gratis PhotoFast EVO app. Wij namen de proef op de som.

Een van de grootste minpunten van iOS-apparatuur is het ontbreken van een kaartlezer. PhotoFast speelt daar prima op in met producten als de i-FlashDrive en MemoryCable. De nieuwe PhotoFast CR-8800 maakt het nu ook mogelijk om MicroSD geheugenkaartjes te gebruiken in combinatie met een iPhone 5, 5c, 5s, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, iPad Air, Air2, mini en iPad Pro.
Het minuscule apparaatje weegt minder dan 5 gram en is 33,1 x 18 x 9,1 mm groot of liever gezegd klein. Het bezit aan één kant een Lightning connector en aan de andere zijde een MicroSD kaartlezer. De Lightning-connector haalt een schrijfsnelheid van 10MB/s en een leessnelheid van 15MB/s. De Photofast CR-8800 is compatibel met iOS 7, 8 en 9.

EVO app
Zodra men de CR-8800 de eerste keer met in een iPhone of iPad steekt, vraagt deze om de bijbehorende PhotoFast EVO App te downloaden uit de Appstore. Nadat men dat heeft gedaan is de CR-8800 gereed voor gebruik. De app zal voort-aan automatisch starten nadat men de CR-8800 in het apparaat steekt. De app vraagt de eerste keer toegang tot agenda, contacten en foto’s. Dit is nodig om een back-up te maken van de gegevens die op de iPhone of iPad staan en om bestanden te delen. Daarna wordt het hoofdmenu van de app zichtbaar. Bovenin zien we twee grote knoppen genaamd In-App opslag en Externe opslag. De knop In-App opslag geeft de vrije ruimte in het flash-geheugen van de iPhone of iPad weer. De knop Externe opslag toont de vrije ruimte op het MicroSD geheugenkaartje in de CR-8800. Daaronder zien we diverse kleurige knoppen met namen als Muziek, Foto, Video, YouTube, Dropbox, GoogleDrive, Instagram Backup, Contact backup, Kalender backup enzovoort.

Wij zijn in eerste instantie vooral geïnteresseerd in het overzetten van al onze foto’s. Welnu, dat is kinderlijk een-voudig: in een volgend scherm staat een gele knop genaamd Foto Backup. Met een simpele druk op deze knop verschijnt er een scherm in beeld met twee grote knoppen, respectievelijk genaamd Backup en Herstellen. We drukken op de knop Backup en alle foto’s op onze iPhone worden gekopieerd naar het MicroSD geheugenkaartje in de CR-8800. Via de knop Instellingen (rechtsboven) kunnen we eventueel via de optie Auto Backup de optie Foto aanzetten zodat er elke keer automatisch als we de CR-8800 in de iPhone of iPad steken automatisch de backup wordt bijgewerkt. Daarbij worden alleen de nieuw gemaakte foto’s aan de map Backup toegevoegd. Heb je daarna per abuis een of meer foto’s op je iPhone gewist, dan kun je ze altijd weer terugzetten via de knop Herstellen. We halen de CR-8800 uit de iPhone, verwijderen het MicroSD-kaartje uit de CR-8800 en steken deze middels een adapter in de USB-poort van onze computer. Onmiddellijk verschijnt er een nieuwe drive met daarin een map genaamd Backup. In deze map vinden we een map genaamd iPhone van XXXX. Hier vinden we al onze foto’s terug. Handig!

Opties
Naast multimediabestanden, kun je ook je contacten, kalender en agenda back-uppen. Maar er is meer: er kan ook een koppeling worden gemaakt met diverse cloud-diensten, zoals Dropbox en Google Drive. Uiteraard dient men daar wel eerst een account voor openen en vervolgens je via de app op de desbetreffende dienst aanmelden. Daarna kan men foto’s en video’s vrij eenvoudig vanaf de iPhone of iPad naar de geselecteerde clouddienst kopiëren. Hiervoor hoeft de CR-8800 niet eens in het apparaat te worden gestoken. Ook kan men geplaatste foto’s op Instagram en Tumblr of video’s op YouTube of Vimeo back-uppen. Verder is er een ZIP-functie aanwezig om bestanden te zippen en unzippen. Via de Recorder functie kan men geluid opnemen en de knop Muziek maakt het mogelijk om audiobestanden (MP3, AAC, AIF, AIFF, WAV, M4A en CAF) te back-uppen. Helaas wordt het door ons gebruikte FLAC-bestandsformaat niet ondersteund.

Conclusie
De Photofast CR-8800 biedt gebruikers een handige manier om al hun multimediabestanden op hun iPhone en/of iPad te beheren. Men kan eenvoudig back-ups maken van alle media-bestanden zonder dat men verbinding hoeft te maken met internet. De multimediabestanden zijn daardoor altijd veilig en blijven zo altijd in eigen beheer zonder tussenkomst van derde partijen. Ook heeft men geen iTunes nodig voor het uitwisselen van bestanden. Eenvoudiger kan haast niet!
De Photofast CR-8800 kost € 49,99. Aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.photofast.com en www.digitrading.nl. of appletips

iFlashDrive-MAX_01

Photofast i-FlashDrive MAX

Steeds meer mensen gebruiken hun iPhone of iPad voor het maken van foto’s en video’s. Het overzetten van de gemaakte bestanden is echter niet altijd eenvoudig. Photofast heeft met de i-FlashDrive MAX nu een handig hulpmiddel op de markt gebracht voor het overzetten, beheren en back-uppen van multimediabestanden op iPhone of iPad. De i-FlashDrive MAX is beschikbaar met 32, 64 en 128GB opslag en bezit aan de ene kant een Lightning-connector en aan de andere kant een USB 3.0-connector. Wij namen de proef op de som.

De Photofast i-FlashDrive MAX weegt slechts 7,5 gram en is 51.2 x 22.5 x 7.6 mm groot of liever gezegd klein. De Lightning- en USB-connector zijn afgeschermd door plastic beschermdopjes. Opvallend is dat het beschermdopje van de Lightning-connector vast blijft zitten aan de i-FlashDrive, terwijl die van de USB-connector geheel te verwijderen is. Dankzij de USB 3.0 connector zijn lees- en schrijfsnelheden van meer dan 80MB/s te halen. De Lightning-connector haalt een schrijfsnelheid van 10MB/s en een leessnelheid van 15MB/s. De Photofast i-FlashDrive MAX is compatibel met iOS 7, 8 en 9, Mac OS X en Windows XP, 7, 8 en 10. Vanwege de Apple Lightning connector is de i-FlashDrive MAX alleen te gebruiken in combinatie met een iPhone 5, 5c, 5s, 6, 6 Plus, iPad Air, Air 2 en de iPad mini.

MAX_01

Leef iBridge

En ten slotte is er nog de Leef iBridge.
Handig als back-up tool maar ook voor directe opslag van video en foto’s

Als je een iPhone hebt met beperkte opslagcapaciteit en een Lightning connector dan is de Leef iBridge een mobiele oplossing die we je zeker kunnen aanraden. De Leef iBridge is gecertificeerd door Apple en dat is belangrijk omdat niet-gecertificeerde Lightning-accessoires problemen kunnen veroorzaken en dat wil je niet met je dierbare foto’s en video’s. In deze review kijken we uitgebreid naar de 16GB Leef bridge die via Mobilefun.nl op dit moment al te koop is voor € 55,99 en dat is 20% goedkoper dan de adviesprijs.

Lees verder alle info bij MobileMac