Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Apple ontwikkelt tool om te controleren of Activeringsslot is geactiveerd

Met de komst van iOS 7 bracht Apple een nieuwe beveiligingsmaatregel uit die het gebruik van iOS-apparaten door de niet-rechtmatige eigenaar moet voorkomen. Activeringsslot noemt dat, het wordt automatisch geactiveerd als je Zoek mijn iPhone inschakelt. Heel veilig maar aan de andere kant ook een serieus probleem als je iPhone binnen moet voor herstelling of je toestel wilt verkopen.

Activeringsslot moet namelijk worden gedeactiveerd voor het door iemand anders kan worden gebruikt. Zelfs na dat iemand zijn toestel helemaal heeft gewist of geherinstalleerd. Met de nieuwe tool die Apple uit heeft gebracht, kan je op voorhand controleren of Activeringsslot al dan niet aan of uit staat.

Aan de hand van het serienummer of IMEI-nummer kan je via deze pagina op iCloud.com controleren of Activeringsslot aan staat op het apparaat. Als dat zo is, kan het apparaat niet worden gebruikt door iemand anders. De eigenaar moet dan eerst Zoek mijn iPhone uitschakelen via het toestel of via iCloud.com. Wil je je toestel verkopen, of wil je een iDevice overkopen, check dan zeker eerst deze pagina.

 

bron: Intermactivity (Vaio)