Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

1. Ze heeft geen helpdesk meer nodig

Moeders en computers zijn niet altijd een succesvolle combinatie. Er zijn handige moeders die zelf internet aanleggen, afvoeren ontstoppen en de auto wassen. Maar heb je een moeder die wat meer hulp nodig heeft om de sprong naar het digitale tijdperk te maken, dan kan een iPad ervoor zorgen dat ze veel minder stress heeft. Geen verwarrende startmenu’s, virusscanners die constant pop-ups geven en lange opstarttijden. Met een iPad ben je thuis altijd online, de bediening is supermakkelijk en er zijn honderdduizenden apps die zelfs een kleuter van vijf kan installeren. Moet dus ook lukken als jouw moeder twee linkerhanden heeft. Het resultaat: veel minder telefoontjes omdat de computer is vastgelopen of “het niet meer doet”. Ze hoeft alleen nog maar eraan te denken de iPad regelmatig op te laden. Want voor je het weet is ze verslaafd en zit ze de hele avond Angry Birds te spelen.

2. Ze heeft altijd alle fotos bij de hand

Het eerste wat je je moeder uitlegt als je haar een iPad cadeau geeft, is dat ze voor schut staat als ze er foto’s mee maakt of video’s mee schiet. Maar als fotolijstje is de iPad ideaal. Alle foto’s van de (klein)kinderen, alle vakantiefoto’s van voorgaande jaren… En als ze geen zin heeft om naar eigen foto’s van haar eigen kinderen te kijken, dan kan ze altijd nog de Pinterest-app installeren om naar foto’s van andere mooie dingen te kijken. Heb je een moeder die het fotograferen professioneel aanpakt, dan heeft ze ook iets aan de iPad: er zijn apps zoals Adobe Revel (een soort Lightroom voor iPad) en Photosmith kan zelfs met Lightroom synchroniseren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele fotobewerkingsapps.

3. Ze kan eindeloos boeken en tijdschriften lezen

Heb je een moeder die de Allerhande altijd gretig uit de rekken van AH grist, dan moet ze zeker een iPad hebben. Met de iPad kan ze Allerhande en allerlei andere tijdschriften gewoon op de iPad lezen en heeft ze altijd een archief met alle oude nummers bij de hand. Geef haar een muurhouder voor de iPad zodat ze recepten kan lezen zonder dat de iPad vies wordt. VIVA, Libelle en allerlei andere vrouwenbladen zijn gewoon op de iPad te lezen dankzij los verkrijgbare apps of AKO MagWorld. Ook handig: tijdschriften waar ze zich eigenlijk een beetje voor schaamt, zoals Mijn Geheim of doktersromannetjes, kan ze ongestoord op een terrasje lezen. En houdt je moeder van boeken, dan is er inmiddels een waanzinnige hoeveelheid boeken verkrijgbaar via iPad-apps, zoals diverse boeken van Saskia Noort.

4. Ze kan nog socialer doen


We willen niet teveel het beeld schetsen van een stereotype moeder, maar de leukste moeders die wij kennen zijn nogal sociaal. Altijd te porren om met het hele gezin een dag op pad te gaan of een etentje te organiseren. Daar heb je geen iPad voor nodig (hoewel, voor het opzoeken van recepten of uitjes kan het best handig zijn). Maar voor de momenten tussen die etentjes en uitjes door wil ze ook in contact blijven met het hele gezin. Heb je een moeder die praktisch gezien op Facebook leeft, dan is de Facebook-integratie in iOS 6 een uitkomst. Alle interessante dingen die ze op internet tegenkomt kan ze meteen delen met vrienden en familie. Twitteren? Kan ook! En mocht ze niet zo gek zijn op sociale netwerken, dan kan ze de iPad gewoon gebruiken om via FaceTime in contact te blijven met studerende kinderen die in een andere stad wonen, kleinkinderen, vriendinnen en haar eigen ouders.

5. Ze kan ongestoord haar favoriete tv-shows kijken


 chter de pc naar een tv-programma kijken… dat is het toch nét niet. Ziggo,UPC en andere kabelaanbieders hebben apps waarmee je in het hele huis tv kunt kijken via je tablet. Dus ook in de tuin, in bad en languit op de bank. Ze kan ongestoord naar haar favoriete tv-show kijken, terwijl de rest van het gezin naar een ander programma kijkt. Is je moeder een fan van tv-series, dan kan ze het zelfs professioneel aanpakken door een app als Episodes te installeren. Daarmee kan ze een watchlist aanmaken, waarmee ze precies kan zien welke episodes ze nog moet kijken.

Bonus: Omdat ze het waard is!

De slogan van l’Oreal geldt niet alleen voor shampoo en gezichtscrème, maar ook voor iPads. Niet elke moeder is hetzelfde, maar voor bijna iedere moeder is wel een reden te verzinnen waarom ze een iPad nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat ze net als George Bush wil schilderen zonder vieze handen te krijgen. Of misschien heb je een intellectuele moeder die meteen een abonnement neemt op NRC Reader. Of een moeder die graag reist en helemaal geen zin heeft om een zware laptop mee te nemen. Op de pagina iPad kopen kun je zien waar je de iPad zoal kunt aanschaffen en waar je goeie deals vindt.