Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Tijdens mijn zoektocht op het internet naar Blog en iPad kwam ik deze blog  nog tegen van de SNT Brugge  Dirk Temmerman, directeur SNT, geeft in zijn blog enkele commentaren weer van zijn leerkrachten.
Ook hier kon in niet nalaten mijn persoonlijke  visie er bij te voegen :-)

Tablet kopen iPad of Android (14/10/2012)
De iPad is duur,  de Android-tablet bijna spotgoedkoop. Zo veel verschil in kwaliteit of betaal je voor de naam Apple?

Leerkracht Corine: 
“Ben je trendgevoelig en wil je de grootste keuze aan apps, kies voor de iPad. 
Hier vind ik het woord 'trendgevoelig' niet op zijn plaats.Men begint met een vooroordeel. Het is ook wat simplistisch om je aankoop te doen volgens deze 2 redenen.
Wil je een toestel dat beter afgestemd is op je persoonlijke noden (en budget), kies voor een Android-tablet. 
Ook afgestemd op je persoonlijke noden past niet volledig in deze context. Een leerkracht kan toch niet mijn persoonlijke noden voor een tablet kennen. 
Wat wel waar is dat je bij een Android zoveel zelf kunt aanpassen (veranderen) dat het niet meer eenvoudig is om er mee te werken. Wat over blijft is, heb je een beperkt budget koopt dan een Android
Je vindt er wel eentje dat perfect past bij jou. Momenteel zijn de meest verkochte Android-tablets : de Samsung Galaxy Note en de Samsung Galaxy Tab.”

Leerkracht Christine: 
“Bij aankoop van je iPad betaal je wel degelijk voor de merknaam Apple. Die naam stond ook garant dat alles naar behoren samenwerkte: besturingssysteem, hardware en apps.  Met het nieuwe besturings-systeem iOS6 lijkt dit niet helemaal het geval, want men meldt stapels problemen op het internet met de app Kaarten.”
Frappant is hier het gebruik van de verleden tijd 'Die naam stond ook garant dat alles naar behoren samenwerkte'
één App namelijk"Kaarten" is te snel op de markt gebracht  (Apple heeft zich hiervoor verontschuldigd - de eerste keer in zijn bestaan). En nu wordt dit hier toegewezen aan het besturingssysteem iOS 6. Ondertussen (Jun 2013) zijn deze fouten weg gewerkt. Ondertussen geegt Apple Maps prachtige 3D beelden (kijk eens naar Parijs). Beelden die Google (nog niet) te bieden heeft.
De merknaam Apple staat nog altijd  garant voor kwaliteit. Apple blijft voor het derde jaar op rij het meest waardevolle merk ter wereld. Althans volgens het bureau Millward Brown, dat jaarlijks de zogenaamde 'BrandZ'-ranglijst opstelt.

Leerkracht Roland: 
“Bij een iPad heb je meteen ook betaald voor de toegang tot een bibliotheek met meer dan 100.000 (sommigen beweren 300.000) kwalitatief geteste  apps. Toegang tot een bibliotheek met auteursrechtelijk beschermd multimedia materiaal: muziek, boeken van de meest bekende auteurs, films, wetenschappelijke voordrachten en programma’s, enz. ... En er is de mogelijkheid tot huiselijk gebruik van een “triumviraat” van toestellen die met elkaar probleemloos kunnen samenwerken: iPad: tablet, iPhone: gsm, iPod: mp3-speler.”
Dit is blijkbaar de enigste leerkracht van deze 4 die de Ipad positief bekijkt.

Leerkracht Christine: 
“Wie het uiteindelijk haalt? Bij de Android-tablets en binnenkort ook de Windows-tablets, vind je naast de dure ook betaalbaardere toestellen. Weliswaar met minder mogelijkheden en  iets minder kwaliteit maar wel betaalbaar voor een groter publiek. Naar ik hoor en lees zijn deze laatste zelfs op sommige vlakken gemakkelijker in gebruik, bieden ze meer aansluitmogelijkheden – bv., USB-stick aansluiting - en beschikken ze soms over een fysiek toetsenbord. 
Inderdaad, na wat ik lees en hoor …
De filosofie van Apple is nu eenmaal zo dat de iPad geen mini-computer is. Het is een handig toestel dat je bedient  met vingerbewegingen. Een toestel dat gebruik maakt van de iCloud .
Mits een forse uitbreiding van de toepassingen worden deze tablets een geduchte bedreiging voor de iPad. 
Welke forse uitbreiding van de toepassingen zouden hier bedoeld worden?
Dat Apple eigenhandig beslist wat de consument nodig heeft, en het de gebruiker vrijwel onmogelijk maakt individuele aanpassingen aan te brengen om soft- en hardware van andere fabrikanten te gebruiken, ergert menigeen.”
Het kan je wel ergeren maar het juist hierdoor is het dat de iPad eenvoudig blijft om mee te werken. Dat er geen virussen zijn…. 

Leerkracht Corine:
 “Wat ik vooral mis bij de iPad, is de "back" toets uit Android. Bij Apple hangt het van app tot app af hoe je op je stappen terugkeert. 
iPad is eenvoud; Hij heeft maar één thuisknop nodig. Geen 4 zoals je bij sommige Androids te vinden zijn.
En deze knop, ik zou niet weten wat ik mis.
Uitbreidingsmogelijkheden zijn vaak beperkter op de iPad, al is dat makkelijk te omzeilen via de "camera connection kit", waarmee je ook SD-kaartjes kan lezen en schrijven.”
Over uitbreidingsmogelijkheden is hierboven reeds meer gezegd. En wat je juist omzeilt  met de connection kit? Geen idee.
door: Dirk Temmerman
Ik veronderstel dat hier enkel leerkracht Roland de man is die de iPad lessen geeft en de andere leerkrachten Android-tablets.
Ook de titel van deze blog zelf, de inleiding geven een vals beeld. De inhoud verspreekt niet wat deze titel beloofd.
De iPad is duur,  de Android-tablet bijna spotgoedkoop. Zo veel verschil in kwaliteit of betaal je voor de naam Apple?
Maar zoals je ziet  blijft het een eeuwige discussie