Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

10 tips

De achilleshiel van zo’n beetje elke moderne telefoon is het feit dat de accu altijd sneller leeg is dan je eigenlijk zou willen. Dat geldt niet alleen voor telefoons die draaien op Android, ook de producten van Apple hebben hier last van. Gelukkig zijn er de nodige tips en tricks om het stroomverbruik van iOS 7 enigszins te beteugelen. Check dit lijstje, en je hoeft voortaan minder snel op zoek naar een oplader.

Diverse tips liggen redelijk voor de hand, maar je staat er misschien niet altijd bij stil dat veel processen op je telefoon -ook op de achtergrond- energie vreten.

1. Ververs apps op achtergrond
Apps die constant bezig zijn met het ophalen van nieuwe informatie vragen ook veel stroom. Het is niet altijd nodig om al je apps helemaal up-to-date te hebben. Schakel deze optie, of bepaalde apps, dus vooral uit. Je zal zien dat het werkt.
Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond

2. Locatievoorzieningen
Je locatie wordt door meer apps in de gaten gehouden dan je wellicht weet. Het constant monitoren van je locatie via GPS zorgt er voor dat je accu snel leeg loopt. Dit geheel uitschakelen, of alleen voor bepaalde apps, kan vrij gemakkelijk.
Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen
Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem

3. Parallaxeffect
Dit effect waarbij de achtergrond ‘om’ de app-iconen beweegt ziet er mooi uit, maar vraag ook veel rekenkracht, en dus energie. Ook kan je er een beetje misselijk van worden. Wie een batterij wil hebben die langer mee gaat zal offers moeten brengen.
Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid

4. Automatische downloads
Het liefst heb je natuurlijk altijd de allerlaatste versie van een app op je telefoon staan, maar het automatisch downloaden van al die apps kost wel veel stroom. Als je het dus geen probleem vind om dit eens in de zoveel tijd handmatig te doen dan heeft dat een positief effect op je batterij.
Instellingen > iTunes en App Stores > Automatische downloads

5. Zet AirDrop/Bluetooth uit
Als je geen gebruik maakt van AirDrop (of Bluetooth) kan je het maar beter uitzetten via het Control Center. Deze processen kosten immers veel energie. Op het moment dat je het wel nodig hebt is het snel weer in te schakelen.

6. Verlaag de helderheid
Standaard wordt de helderheid van je scherm automatisch aangepast. Feit is wel dat het scherm eigenlijk altijd een tikkeltje te fel staat. Schakel het automatisch aanpassen uit en zet de helderheid zo laag als je zelf wil. Het scherm van een telefoon/tablet is namelijk een van de grootste stroomvreters.
Instellingen > Achtergrond en helderheid > Pas automatisch aan

7. Spotlight
De zoekfunctie van Apple is handig, maar omdat er in iOS 7 constant nieuwe informatie wordt geïndexeerd wordt er ook veel stroom verbruikt. Je kan zelf bepalen wel informatie wel of niet geïndexeerd moet worden. Of je zet de functie helemaal uit, kan ook.
Instellingen > Algemeen > Zoeken met Spotlight

8. Stop zoeken naar WiFi
Het zoeken naar nieuwe WiFi netwerken is een proces dat veel energie kost. Als je via instellingen naar WiFi gaat kan je uitzetten dat je iPhone, iPad of iPod naar nieuwe netwerken zoekt. Uiteraard maak je nog wel gewoon verbinding met netwerken die al bekend zijn.

9. Verminder push notifications
Van alles een melding krijgen lijkt misschien leuk, maar het kost wel energie. Ook kan je soms een beetje gek worden van nutteloze meldingen van apps. Via Instellingen > Notificatie centrum kan je bepalen van welke apps je notificaties wel ontvangen.

10. Verminder push mail
Direct een melding krijgen van elk mailtje dat binnenkort is soms een beetje teveel van het goede, zeker als je meerdere accounts hebt. Door over te schakelen van push naar fetch wordt alleen op gezette tijden je mail opgehaald. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat dit scheelt.

Bron Apparata.nl