Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Door het toevoegen van een slimme interface, spraakberichten, locaties, video en meer tilt Apple berichten naar een hoger niveau.
Er gebeurt heel wat tussen de tekstballonnetjes.  

Lees dit artikel verder bij OneMoreThing : Labs

Een verbeterd Berichtencentrum

Net als bij Yosemite, wordt ook in iOS 8 het Berichtencentrum vernieuwd en, jawel, verbeterd. Hier gaat het om widgets en interactieve notificaties.

Widgets in het Berichtencentrum

De widgets kennen we al een klein beetje. Je kunt nu in het Berichtencentrum ook het weer zien, of je agenda bekijken. In iOS 8 wordt dit echter uitgebreid: andere apps kunnen nu ook toegevoegde waarde leveren op deze manier.
Zo zou je bijvoorbeeld sport-resultaten (in deze tijd natuurlijk interessant), een lijstje van de nieuwste bioscoop-films, of een quote van de dag kunnen vinden.
Dit is helemaal over te laten aan de fantasie van de ontwikkelaars van deze apps, en gaat zeker interessant worden. De eerste weken na de officiële release van iOS 8 zullen we zien wat er gebeurt.

Interactieve notificaties

De interactieve notificaties die iOS 8 biedt vind ik nu tijdens de beta al heerlijk wanneer ik bijvoorbeeld op m’n iPad werk. Wanneer ik even wat mail aan het verwerken ben en er een iMessage notificatie binnenkomt kan ik deze gewoon een stukje omlaag trekken, om direct te reageren.
Op deze manier is het niet nodig om eerst de Berichten-app te openen, maar gewoon gelijk te reageren en weer verder te gaan met m’n email.

Bron : AppleCoach