Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Wat is er nieuw?

Ook in deze app is er één en ander gewijzigd. Groepsgesprekken zijn bijvoorbeeld sterk verbeterd: je kunt nu groepen een naam geven, een groep permanent verlaten of gewoon tijdelijk op "Niet storen" zetten. Handig als je in groepsgesprekken terecht komt met mensen als Niels en je ineens 42 ongelezen iMessage berichten hebt…
Foto’s en video’s worden beter weergegeven in deze nieuwe versie, en zijn ook makkelijker te verwijderen. Dat kan weer schelen in de ruimte op je iPhone.

WWDC 2014: Alles over iOS 8 (ios )

En dat is niet de enige verbetering qua multimedia.
Je kunt nu ook heel snel gesproken berichten opnemen om naar contacten te sturen. Houd de microfoon, die je boven het toetsenbord ziet, iets langer ingedrukt en spreek je bericht in. Omhoog vegen is versturen, naar links vegen is annuleren.
Wil je dat de ander die media niet te lang kan houden? Net als Snapchat kun je foto’s en video’s sturen die een kortere levensduur hebben. Nog steeds is het natuurlijk niet slim om al te pikante foto’s te sturen (zelfs naar mensen die je vertrouwt), maar in ieder geval is er nu een kans dat ze op tijd verdwijnen… WWDC 2014: Alles over iOS 8 (ios )
Al met al begint iMessage zo misschien wat meer te lijken op apps als WhatsApp en Telegram (wat de CEO van WhatsApp niet zo leuk vindt), maar misschien is dit gewoon de natuurlijke evolutie van dergelijke apps.