Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Tips om minder persoonlijke data met Facebook te delen

Vijf handige Facebook privacytips

Facebook heeft een slechte week. Nu blijkt dat het sociale netwerk onzorgvuldig omging met de privégegevens van gebruikers, regent het online klachten en is de hashtag #deletefacebook al dagen trending op Twitter.

Je hele Facebook-account verwijderen is natuurlijk een optie, maar er zullen veel mensen zijn die al hun foto’s, berichten en vriendenlijst liever niet opgeven. In dat geval kun je wel de opties van het netwerk flink inperken, door bevoegdheden in te trekken. Dat kan op de volgende manieren.

Lees verder bij iPhoneNet

Zo timmer je Facebook dicht - Voor zover mogelijk.

Ben je een fervent Facebooker, maar maak je je toch zorgen over je privacy? Wij hebben wat simpele tips voor je om je Facebook-account dicht te timmeren en veilig te houden...tot op zekere hoogte, het blijft Facebook natuurlijk

Lees verder bij Webwereld

Tweak je Facebook-tijdlijn

Facebook past zijn algoritmen aan, zodat je vaker berichten van vrienden en familie ziet. Maar wist je dat je daar zelf ook invloed op hebt? Met de juiste instellingen kun je zelf je Facebook-tijdlijn aanpassen zoals jij dat wil.

Facebook heeft het licht gezien. Posts van vrienden werden de afgelopen tijd bedolven onder berichten van bedrijven en nieuwssites. Op die manier ontstond er telkens minder interactie op het sociale netwerk. Om dat tij te keren, geven de algoritmen van het bedrijf in het vervolg voorrang aan berichten van vrienden en worden berichten van bedrijven verder onderaan het overzicht getoond. Dit geldt ook voor video's.

Het onderliggende systeem kijkt onder meer naar statusupdates die veel reacties uitlokken binnen jouw vriendenkring, en zet dit soort berichten hoger in je tijdlijn. Alsnog ben je erg afhankelijk van een computergestuurde selectie. Je kunt ook zelf een en ander doen om je tijdlijn op te schonen, zodat je vaker berichten ziet die je daadwerkelijk interesseren.

  • Berichten van vrienden bovenaan
  • Maak een vriendenlijst
  • Storende berichten van vrienden verbergen

Dit alles en meer lees je verder bij MacWorld

Bruggelokaal

Gevonden bij de "concullega" van Bruggelokaal. Een samenvatting vanalles wat te maken heeft met Facebook.

Alle voorbeelden zijn gemaakt vanuit werken met een "Android" De menu's zijn soms wat verschillend met iOS, maar met een beetje zoeken kom je wel terecht. Facebook blijft Facebook

bron