Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Fotograferen met je iPhone

Fotograferen met je smartphone

De telefooncamera wordt steeds populairder, zelfs bij fotografen. Dankzij betere sensoren, lenzen en nieuwe apps kun je er echt goede foto's mee maken. Wat is precies het verschil tussen fotograferen met een telefoon en met een camera, en waar moet je bij smartphone-fotografie op letten?

  • Voordelen, Verschillen, Fotograaf
  • Creatief standpunt, Stevig vasthouden, Scherpstellen, Burst
  • Staand, liggend, Niet zoomen, Scenes, Bewerken, delen
  • Conclusie, Handige foto-apps, Photo Editor, Snapseed, Photoshop Express, PhotoMate, iPhoto

Lees meer computer Total

Belangrijk bij het maken van foto's is de belichting en de focus. Net zo belangrijk is trouwens ook het inzoomen of juist het uitzoomen om het geheel op deze wijze zo mooi mogelijk op de foto te zetten. In dit artikel leggen we je uit hoe je op je iPhone scherpste en in- en uitzoomt. 
Deze twee handige functies zijn voor veel standaard iPhone-gebruikers onbekend, wat eigenlijk zonde is aangezien je er een foto flink mee kunt verbeteren. 

Allereerst kijken we even naar het zoomen. Om in te zoomen met je iPhone zet je twee vingers op het scherm en veeg je deze uit elkaar of naar elkaar toe. Hoe meer je ze uit elkaar beweegt of juist naar elkaar toe schuift is belangrijk voor hoever je in wilt zoomen. Kies een geschikt formaat en je kunt je foto's gaan maken.

Tweede onderdeel is het scherpstellen. Wanneer je een foto maakt heb je meestal een object waarop de focus moet liggen. Het is dan handig om de foto op dit object scherp te stellen, zodat het object niet wazig weergegeven wordt of juist veel te donker. Om de camera op een bepaald object scherp te stellen, tap je eenvoudigweg op dit object. Je ziet de camera nu wat spelen met lichtfelheid en het scherpstellen; na twee seconden is dit klaar en kun je je foto maken.

Meer zulke tips vind je bij  vandaagApple.nl

  • Fotograferen met iPhone: AE/AF-vergrendeling instellen
  • Fotograferen met iPhone: gebruik het raster voor de beste foto's
  • Fotograferen met iPhone: zoomen en scherpstellen