Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Fotos op de iPad zetten

De iPad is heel geschikt om foto's op te bewaren. Gemakkelijk om mee te nemen en zo  te laten zien aan andere mensen.

Maar hoe breng je nu je foto's naar de iPad?

Dropbox
Dropbox is een dienst waarmee u gratis 2 GB opslagruimte krijgt. Uw gegevens worden op internet opgeslagen in uw account. Er is een programma voor op de pc. Daardoor krijgt Dropbox een eigen map in de Verkenner. Als u daarin bestanden opslaat, zijn die voortaan ook op andere apparaten gemakkelijk te benaderen. Voor op de iPad is er een gratis app. Als u foto's opslaat in de Dropbox-map Photos, en er is verbinding met internet, dan worden de foto's online opgeslagen in uw account. Opent u vervolgens de app op uw iPad, dan ziet u daar al uw geplaatste foto's.

SkyDrive
SkyDrive is de online opslagdienst van Microsoft. Het werkt hetzelfde als Dropbox. Alleen is het Nederlandstalig en biedt het maar liefst 7 GB gratis opslagruimte. Er is ook voor SkyDrive een programma voor op de pc. Daardoor krijgt SkyDrive een eigen map in de Verkenner. Als u daarin bestanden opslaat, zijn die voortaan ook op andere apparaten gemakkelijk te benaderen. Voor op de iPad is er een gratis app.

iTunes
iTunes is het programma waarmee u uw digitale bibliotheek beheert en van alles kunt kopiëren naar uw iPad of iPhone. U kunt er aankopen doen in de digitale winkel van Apple en ook gratis muziek, radio en apps downloaden. Het werkt volgens het principe van synchroniseren, waarbij er in de bron (uw pc) hetzelfde staat als op uw apparaat.

Voor foto's is dit een aandachtspunt. Het betekent dat u de foto's die u op uw iPad wilt hebben, moet opslaan in een aparte map op uw harde schijf. Denk aan een map 'iPad-foto's' binnen de map Afbeeldingen. U stelt eenmalig in dat de foto's uit die map gekopieerd moeten worden naar uw iPad. Daarna werkt iTunes elke keer de foto's bij en zorgt het dat de afbeeldingen op uw iPad komen te staan als uw apparaat verbonden is met de computer en iTunes aan staat.

Camera naar iPad
Het is ook mogelijk om direct foto's van uw digitale camera over te zetten naar uw iPad. Daar hebt u wel een speciaal verloopstuk van Apple voor nodig. Het verloopstuk kunt u in meerdere winkels of online kopen.