Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

iOS 9.3 biedt nieuwe opties voor Mobile Device Management

iOS 9.3 brengt niet alleen handige nieuwe functies als Night Shift en een uitgebreide Activiteit-app voor eindgebruikers, maar ook voor beheerders van publieke iOS-apparaten zijn er nieuwe mogelijkheden. De meest opvallende is Multi App Mode.

iOS biedt al langer de optie om een apparaat te beveiligen en slechts één app toegankelijk te maken. In iOS 9.3 wordt het mogelijk om meerdere apps te whitelisten en op een beveiligd homescreen te plaatsen. meer hierover via OMT

Verwachtingen iOS 9.3

Wanneer komt iOS 9.3 uit?
Wij verwachten eind februari of begin maart de definitieve versie.

Night shift
Eén van de grote veranderingen is de nieuwe optie die 'night shift' heet. Die zorgt ervoor dat je scherm zich automatisch aanpast aan de omstandigheden. De kleuren kunnen dan warmer of kouder worden, naargelang waar je je dan bevindt, hoe laat het is en welk weer het is.

Van zodra je de iOS 93.3-update gedaan hebt én je je locatievoorzieningen hebt aangezet voor de gloednieuwe functie Night Shift, zal lezen op je iPhone of iPad een pak leuker worden. En minder vermoeiend voor je ogen. De functie kan via je locatievoorzieningen achterhalen welk weer het is, hoe straf het licht buiten is, enzovoort. Je gsm of tablet past de kleurinstellingen van je scherm dan automatisch aan, zodat je de meest optimale kleuren hebt om te lezen wat er op je scherm staat. Weg met al te vermoeide ogen dus!

Het lijkt op f.lux, een populaire Mac- en Windows-applicatie die je lichtinstellingen aanpast naargelang hoe laat het is. Als het buiten donker wordt, zal de app de kleuren van je scherm automatisch warmer maken. Ondanks de populariteit van de app, liet Apple 'm niet toe in de App Store en moest je telkens via omwegen - lees: jailbreak - proberen de app toch te bemachtigen.

Wachtwoorden voor Notities
Het is mogelijk om een notitie met een wachtwoord of Touch ID te beschermen. Dit gaat op basis van individuele noties. 

Meerdere profilen
Voor scholen is het nu mogelijk om meerdere profielen te hebben op een iPad, waardoor elke leerling een eigen profiel heeft. Of deze feature ook nog beschikbaar zal worden voor normale iPad-bezitters is nog niet duidelijk.

Apps verbergen in de iOS 9.3-bèta
Op elk iOS-apparaat staan een aantal Apple-apps die je niet kunt verwijderen of verbergen. Denk bijvoorbeeld aan de Tips-app, of Aandelen, Wallet, Podcasts en Kompas. Veel gebruikers starten ze nooit op en hebben ze – net als ondergetekende – verzameld in een mapje op het homescreen. De applicaties verbergen kan alleen wanneer je toestel is gejailbreaket, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

Wi-Fi-assistentie
Met de eerste beta van iOS 9.3 reageert Apple op kritiek op de Wi-Fi-assistentie die in iOS 9.0 geïntroduceerd werd. Deze functie switcht bij een slecht Wi-Fi automatisch naar mobiele data zodat de
verbinding stabiel blijft. Het kost echter ook meer data.

In iOS 9.3 krijgt Wi-Fi-assistentie een datateller. Te vinden bij Instellingen > Mobiel Netwerk > Wi-Fi-assistentie. De functie is in iOS 9 standaard ingeschakeld en zorgt soms voor onverwacht hoog datagebruik.

Nieuw in iOS 9


Op ons forum bij Handleidingen & Documenten vind je een pdf file terug met een overzicht van alle nieuwigheden die iOS9 ons te bieden heeft.
Je kan deze via deze link downloaden