Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Tips van AppleTips.nl

De automatische HDR functie gebruiken tijdens het maken van een foto
Dankzij iOS 7.1 heeft de iPhone 5s weer een extra functie erbij, vanaf nu is het mogelijk om de HDR-functie tijdens het fotograferen automatisch in te schakelen. Hierdoor zal iOS zelf bepalen wanneer de HDR-fucntie dient worden gebruikt tijdens het maken van een foto.

Lees meer

De Nederlandse feestdagen agenda gebruiken
Samen met iOS 7.1 heeft Apple ook een nieuwe standaard agenda toegevoegd aan de gelijknamige applicatie. Zo kun je vanaf nu heel simpel alle officiële Nederlandse feestdagen en andere belangrijke gebeurtenissen die hier worden gevierd bekijken/toevoegen.

Hierdoor vergeet je nooit meer op welke dagen Sint-maarten, Halloween, Pasen, Pinksteren, etc vallen in het jaar. Bovendien kun je ook bekijken wanneer de zomer- en wintertijd start. De ideale manier om nooit meer belangrijke data’s te vergeten. 

meer…

 Knopweergave activeren voor meer duidelijkheid
Wanneer je iOS 7 bekijkt valt je al eerste op dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van knoppen, dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld alleen het woord ‘Wijzig’ ziet staan in plaats van een knop met daarin het woord ‘Wijzig’.
Dit heeft als reden dat we gewend zijn aan een touchscreen en dat we geen knop meer nodig hebben om er van overtuigd te zijn dat je erop kunt tappen. Toch missen veel iOS gebruikers de knopweergave en willen ze deze ook graag terug. Apple heeft daarom besloten in iOS 7.1 de mogelijkheid te bieden om knoppen te activeren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 meer…

 De lijstweergave in de agenda app activeren
In iOS 7 was het al mogelijk om de lijstweergave te activeren in de Agenda app. In de nieuwe iOS 7.1 update is dit nog steeds mogelijk, alleen niet meer op de manier zoals we het al enkele maanden gewoon waren.
In voorgaande versie van IOS kon je via de zoekfunctie in iOS 7 de lijstweergave activeren, nu is dit iets omslachtiger geworden. Volg de onderstaande stappen om de lijstweergave te activeren: 

meer…

Verbeterde maandweergave met afsprakenoverzicht
Iedereen die iOS 6 of eerder heeft gebruikt op zijn iPhone, iPad of iPod Touch kent vast en zeker wel nog de maandweergave waarbij onmiddellijk duidelijk werd op welke datums je een afspraak had. Wanneer je dan een dag in de maandweergave selecteerde kreeg je onmiddellijk een overzicht (lijst) te zien met de afspraken.
In iOS 7 was dit opeens verdwenen, je kon wel tappen op een dag in de maandweergave, echter werd dan de dagweergave automatisch geopend. In iOS 7.1 is de ‘oude’ maandweergave weer terug van weggeweest. Volg onderstaande stappen om deze te activeren.

meer…

Algemene prestaties
In iOS 7.1 is een forse verbetering in snelheid te merken. De animaties verlopen soepeler en sneller waardoor apps sneller op het scherm verschijnen. Gebruikers van een iPhone 5S zullen nog een snelheidsvoordeel merken, er is tevens gesleuteld aan de prestaties van Touch ID. De vingerafdruk wordt met iOS 7.1 sneller herkend. Of het probleem dat de iPhone de vingerafdruk ‘vergeet’ ook is opgelost is nog onbekend.

Wat is er verder nieuw?

Random reboots
Donkere iconen voor Berichten, FaceTime en Telefoon
Nieuw afsluitscherm
Inkomende oproep
Aanpassingen aan toetsenbord
Aangepaste dialer
Beweging van wallpapers uitzetten
Camera interface
CarPlay
Complete changelog

 

Lees verder in details bij OMT (OneMoreThing)