Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Algemeenheden

Algemeen is verreweg het grootste onderdeel van de Instellingen-applicatie en om het niet te langdradig te maken vliegen we hier een beetje doorheen.

Onder Info
kun je veel informatie over je iDevice vinden, zoals aantal Apps, foto's en meer. Ook kun je hardwarematige informatie over je telefoon hier vinden.

Software-update 
zal binnenkort weer interessant zijn: wanneer een nieuwe versie van iOS beschikbaar komt, kun je via deze tab updaten naar de nieuwste versie.

Siri
is de spraakassistent van iOS. In Instellingen kun je de assistent in/uit-schakelen en taal kiezen. Helaas is Nederlands momenteel nog niet beschikbaar. Houd bij Oor is een functie die Siri activeert wanneer je je iPhone tegen je oor houdt.

In Zoeken met Spotlight
kun je selecteren waardoor je kunt zoeken met Spotlight. Je kunt zoeken met Spotlight door vanaf je homescreen naar beneden te vegen. 

Tekstgrootte
s interessant voor moeilijk-lezenden. Alle dynamische tekst op je iDevice wordt in de geselcteerde grootte weergegeven.

Toegankelijkheid
bevat een legio aan opties voor mensen met een beperking - van zien tot horen, fysiek en motorisch. Koppel je MFi-hoorapparaat bijvoorbeeld aan je iPhone, of schakel Begeleide toegang in.

Gebruik
laat je precies zien hoeveel data apps gebruiken en vanaf dit tabblad kun je apps ook direct verwijderen. Overigens kun je hier ook instellingen voor iCloud veranderen. 

Met Ververs Apps op Achtergrond
kun je instellen dat apps blijven draaien wanneer ze niet open staan. Door apps uit te schakelen, gaat je batterij langer mee.

Automatisch slot
vergrendeld je telefoon automatisch na een bepaalde, geselecteerde periode. Zo zorg je ervoor dat je telefoon niet aanstaat als je er niet bij bent.
 
Met Beperkingen
kun je bepaalde beperkingen instellen, zoals het doen van aankopen vanuit apps. Deze optie is erg handig voor ouders die hun kinderen de vrijheid van een iDevice gunnen, maar geen ongewenste aankopen willen.

Datum en Tijd
is niet interessant omdat de tijd op je iDevice zich automatisch aanpast aan je locatie. Vanuit dit tabblad kun je de tijd en datum toch zelf wijzigen.

Toetsenbord
hier gaan we wat dieper op in omdat je onder toetsenbord Smileys in kunt stellen.
Tap op Toetsenborden, vervolgens op Voeg toetsenbord toe... en selecteer dan het toetsenbord Emoji. Vanaf nu heb je ook een smiley-toetsenbord.

Onder Internationaal kun je de taal van je iDevice wijzigen en overigens ook toetsenborden toevoegen. Ook kun je een kalendersoort kiezen.

Wi-Fi iTunes-synchronisatie
geeft je de mogelijkheid om je iDevice automatisch te synchroniseren met iTunes wanneer je iDevice aan het lichtnet is aangesloten.

Met 'Stel opnieuw in'
kun je je iDevice volledig resetten, of deels.