Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Hoe reset ik mijn iPad?

Herstarten iPad
Een simpele herstart van je iPad doet wonderen. Is je iPad traag? Of heb je last van een haperende applicatie? Of vind je de accuduur van je iPad te kort? Als de Apple tablet voor een langere periode aanstaat of in standby staat dan is het slim om de iPad een keer opnieuw op te starten.

Het herstarten van een iPad is simpel. Zorg eerst dat de iPad uitstaat, en zet ‘m daarna weer aan.
iPad uitzetten: 
Druk de standby-knop langere tijd in totdat je een rode schuifbalk ziet. Sleep deze balk opzij om de iPad uit te schakelen.

iPad aanzetten
Houd de standby-knop ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt. De iPad start automatisch op.

iPad hard reset
Als bovenstaande oplossing het probleem niet verhelpt, of als je iPad isvastgelopen (freeze) of niet meer via de normale methode aan wil, dan zul je over moeten schakelen op een hard reset. Bij een hard reset blijft je persoonlijke data en instellingen bewaard.

Zorg eerst dat de iPad uitstaat, als dat nog niet het geval is. Houd de standby-knop en de home-knop tegelijk voor een tiental seconden ingedrukt. Na ongeveer 10 seconden verschijnt het Apple logo, waarna de iPad opnieuw opstart. Het opstarten kan langer duren dan normaal. Nu heb je de iPad gereset.

iPad terugzetten op fabrieksinstellingen
Let op: als je alle data wist, zorg dan voor een backup van je iPad gegevens, als je deze later nog wilt gebruiken.

  • Ga naar ‘Instellingen';
  • Ga naar ‘Algemeen';
  • Ga naar ‘Stel opnieuw in’.

Hier heb je nu de keuze uit verschillende methoden om (een gedeelte) van de je persoonlijke data en instellingen te wissen:

Herstel alle instellingen:
Hiermee wis je alle persoonlijke instellingen. Persoonlijke data op je iPad, zoals foto’s, video’s, documenten, apps en de connectie met je iTunes account blijven behouden.
Wis alle inhoud en instellingen:
Alle data wordt van de iPad gewist. Het gaat om de instellingen én om je persoonlijke documenten en data. Ook de connectie met je iTunes account wordt gewist. Deze optie kun je vergelijken met een volledige ‘factory reset’ of terugplaatsing naar fabrieksinstellingen. Let op: je kunt op deze manier niet terug naar een andere versie van iOS. Bij een software update van iOS zit je vast aan die versie en kun je niet meer terug.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om voor slechts enkele onderdelen je persoonlijke instellingen te verwijderen of terug te zetten op default instellingen:

Herstel netwerkinstellingen:
Alle WiFi & 3G-instellingen worden verwijderd.
Herstel toetstenbord woordenboek:
Het persoonlijk woordenboek wordt teruggezet op het standaard woordenboek. Persoonlijk toegevoegde woorden zullen worden verwijderd.
Herstel beginschermindeling:
Het startscherm, ook wel homescreen of beginscherm genoemd, wordt volledig herstelt op de default stand. Snelkoppelingen, widgets en de achtergronden worden hersteld naar default.
Herstel locatiewaarschuwingen

De iPad, de Safari browser en andere apps kunnen locatiegegevens opslaan om de werking van de desbetreffende app te verbeteren. Met deze reset verwijder je alle locatiegegevens van je iPad.

iPad resetten zonder wachtwoord

Heb je geen toegang tot je iPad, omdat je bijvoorbeeld je wachtwoord kwijt bent? Dan kun je alsnog de iPad resetten, terug naar de fabrieksinstellingen, met behulp van onderstaande methode:

iPad resetten die ooit gesynchroniseerd is met iTunes
Verbind de iPad met de USB-kabel met je computer.
Indien niet automatisch: open iTunes op de computer.
Wordt om een wachtwoord gevraagd dat je niet weet? Probeer dan de methode ‘iPad resetten die nog nooit gesynchroniseerd is met iTunes’, zie hieronder). Wordt het wachtwoord niet gevraagd of weet je dit wel? Ga dan verder met stap 4.

Klik met de rechtermuisknop op het iPad-icoon in de linkerkolom in iTunes en selecteer ‘Back Up’  of ‘Reservekopie maken’.
Als de back-up is gemaakt, klik dan op ‘Restore’ of ‘Terugplaatsen reservekopie  bij het iPad-icoon. De iPad zal in herstelmodus raken en alle instellingen herstellen.
Klik op het iPad-icoon in iTunes als de iPad opnieuw opstart en selecteer ‘Reservekopie herstellen’ of ‘Restore from Back Up’.
Op deze manier worden alle persoonlijke documenten en instellingen eerste bewaard in een back-up en daarna opnieuw hersteld.

iPad resetten die nog nooit gesynchroniseerd is met iTunes
Verbind de iPad met de USB-kabel met je computer.
Indien niet automatisch: open iTunes op de computer.
Wanneer om een wachtwoord wordt gevraagd, dat je niet hebt, haal de USB-stekker uit de iPad (niet uit de computer).

Zet de iPad uit (slaapknop enkele seconden indrukken totdat de rode schuiver verschijnt en schakel de iPad uit).
Verbind de iPad weer met de USB-kabel die nog in de computer is geplaatst, terwijl je de Home-knop ingedrukt houdt. Laat de home-knop pas los als je het bericht ziet ‘Verbinden met iTunes’ of ‘Connect to iTunes’.
iTunes herkent dat een iPad is verbonden in herstelmodus (Engels: recovery mode). Klik op ‘OK’ en selecteer ‘Herstellen’ of ‘Restore’ om de iPad terug te zetten op fabrieksinstellingen.