Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Zo maak je je iPad kindvriendelijk

Algemeen

Wanneer kleine kinderen graag naar je iPad grijpen, is het zaak om het toestel hiervoor te prepareren. Met de juiste instellingen surfen je jongste telgen een stuk veiliger op internet en hebben ze toegang tot kindvriendelijke apps.

In de App Store zijn er dan ook volop aantrekkelijke toepassingen voor de allerkleinsten te vinden. Voor ouders is het hierdoor verleidelijk om hun iPad even uit te lenen voor bijvoorbeeld het spelen van een spelletje. Waarschijnlijk kijk je als ouder met een schuin oog mee, want je wilt natuurlijk niet dat kinderen ongevraagd allerlei toepassingen openen. Bij veel nieuws- en video-apps is er bijvoorbeeld geweld te zien.

Daarnaast zijn er ook apps die privacygevoelige inhoud voorschotelen. Denk bijvoorbeeld maar aan internetbankieren, chatten en e-mail. Een iPad geeft kinderen bovendien volledige toegang tot internet. Kortom, genoeg reden om je kroost voor alle potentiële gevaren te behoeden. Apple beseft maar al te goed dat veel kinderen de iPad gebruiken, en heeft verschillende functies beschikbaar gesteld om het gebruik van je iPad te reguleren. Verder zijn er diverse kindvriendelijke apps beschikbaar.

Met onze tips kun je het gebruik veiliger maken, maar blijf je kind ook zelf in de gaten houden!

  • Kinderslot
  • apps blokkeren
  • leeftijdsbeperking
  • Safari voor kinderen
  • Kindvriendelijke browser
  • Games
  • Begeleide toegang
  • Veilige YouTube-filmpjes
  • Routerinstellingen

Al deze tip kan je verder lezen en raadplegen bij Macworld

Tot slot
Het beste is om in de buurt te blijven als je kind met de iPad aan de gang gaat, zodat je weet wat hij/zij op het apparaat doet. Hoewel je veel zaken binnen de iPad kunt aanpassen om de boel kindvriendelijk te maken, is het helaas onmogelijk om alles volledig dicht te timmeren. Indien je de iPad bijvoorbeeld graag gebruikt om e-mails te ontvangen, is er nergens een optie voorhanden om de Mail-app te beveiligen met een toegangscode. Verder heeft Apple ook geen functies ingebouwd om je agenda, contacten, foto's, video's en notities tijdelijk te blokkeren voor kinderen. We hopen dan ook van harte dat Apple in de toekomst besluit het gebruik van meerdere accounts op de iPad te ondersteunen.

iPad games voor je kinderen

Hoewel je met dit lekkere weer je kinderen steeds vaker naar buiten stuurt, ontkom je er niet aan dat ze 's avonds lekker op de bank hangen. Gezellig, maar je wilt eigenlijk ook in alle rust televisie kijken. Geen nood. Deze vijf spellen voor de iPad houden je kinderen wel even bezig.
Je vind deze eveneens bij Macworld

En ten slotte
Vergeet ook niet ons andere artikel te lezen  over de iPad
http://ipad.buurtwijzer.be/LezenoverdeiPad/KinderenopdeiPad