Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Je mail filteren

Van het programma Mail op je Mac computer kennen wij reeds de procedure om je mails te filteren door het opmaken van "Regels". 
Maar meer en meer wordtde mail eerst eens bekeken op je iDevices en daar heeft decfiltering die jij op je Mac gedaan hebt weinig nut.  De filtering word eraleen gedaan nadat jij je mail op je computer hebt binnengehaald.

De oplossing moet je hier bekijken langs de serverkant. Het isdaar dat jij je email moet fiteren van zodra ze op je IMAP-account binnenkomen. Ze werken bijna hetzelfde als op je Mac. Het voordeel is dat je e-mail opgeschoond wordt voordat je het op je iPhone, iPad of iPod touch te zien krijgt (net als op je computer en in webmail).

 

Om dit te doen dien je eerst naar de website van je mail-provider te gaan en hier in te loggen met je account
Hierbij een voorbeeld bij Google Mail.
Klik vervolgens op Settings in het Gear menu, klik op de link Filters > Create a New Filter, voer plus.google.com in in het veld From, en klik op Create Filter With This Search. Selecteer in het volgende paneel Apply the Label > New Label, en voer een naam in voor je label in het volgende venster. Klik op Create, en klik op Create Filter nadat je de Also Apply Filter to Matching Conversations optie hebt aangeklikt. Dit filtert alle bestaande berichten, plus nieuwe berichten die voortaan binnenkomen.

 

Je kunt het proces enigszins versnellen door een representatief bericht te selecteren en in het More menu Filter Messages Like These te kiezen. Dit brengt je meteen naar het voorwaardenpaneel waar je je filter kunt instellen.
Ja, dit proces is vervelend, maar het zal zijn vruchten afwerpen met een veel schoner Postvak IN - zowel op je Mac als op je iOS apparaten.

 

Extra info

Filteren Mail iCloud
5 trucs voor je iCloud Mail
https://support.google.com/mail/answer/6579?hl=nl