Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Multitasking in iOS 9

Met iOS 9 is multitasking in een nieuwe dimensie getreden.

Binnenkort meer hierover

 

 

Multitasking

Dankzij multitasking kunnen er meerdere apps tegelijk actief zijn op de iPhone. Zo kun je je e-mail bekijken, terwijl een andere app muziek aan het downloaden is. Het afsluiten van apps via multitasking kan handig zijn bij apps die op de achtergrond actief blijven en daarbij de processor of batterij onnodig belasten, zoals apps die je GPS-positie vastleggen. Deze tip legt uit hoe je de apps afsluit.

Apps afsluiten in iOS 7 en hoger

Het multitaskingscherm is bedoeld om snel tussen apps te kunnen wisselen. Druk twee keer op de homeknop en je krijgt een overzicht van de laatst gebruikte apps. Aan de onderkant van het scherm staan de appicoontjes, daarboven het scherm van de actieve app. Je kunt de app afsluiten door het openstaande scherm naar boven te vegen. Hij verdwijnt dan uit het overzicht. Je kunt maximaal drie apps gelijktijdig naar boven swipen.
Heb je te maken met een hardnekkige app die maar problemen blijft geven? Houd de homeknop en de aan/uitknop gelijktijdig ingedrukt, gedurende ongeveer 8 seconden. Het scherm wordt zwart en de iPhone start opnieuw.

Apps afsluiten in iOS 6 en lager

In iOS 6 of lager krijg je wiebelende icoontjes te zien, die je kunt sluiten door op het kruisje te tappen. Het werkt als volgt:

  1. Druk eenmaal op de homeknop, zodat je teruggaat naar het homescreen.
  2. Druk tweemaal snel achtereen op de homeknop om de multitasking-balk zichtbaar te maken.
  3. Je ziet nu de apps die je het laatst hebt gebruikt.
  4.  Druk je vinger op willekeurig icoontje in de multitask-balk, zodat deze gaat wiebelen.
  5. Op elk icoontje staat een rood stopbordje.
  6. Tik op het stopbordje bij de app die je wilt afsluiten. Zie je de app niet in beeld, dan kun je met je vinger over de balk vegen om iconen van eerder geopende apps in beeld te krijgen.
  7. Je verwijdert de apps op deze manier niet, maar zorgt dat ze niet langer op de achtergrond actief zijn.

Apps afsluiten.png

Zin en onzin van apps afsluiten

Het afsluiten van apps is nuttig als je wilt dat bepaalde apps niet meer op de achtergrond wilt laten draaien. Als je bijvoorbeeld navigatie-apps als TomTom en Navigon hebt gebruikt, blijven deze route-instructies geven en je locatie volgen. Het is gênant als er steeds een navigatiestem uit je broekzak klinkt, maar het kost ongemerkt ook processorkracht en het slurpt je batterij leeg. Deze tip geldt voor iPhone, iPad en iPod touch.

Er zijn critici die zeggen dat de procedure onzin is omdat de apps helemaal niet op de achtergrond actief blijven, maar nog wel in het geheugen aanwezig zijn. Dat klopt: de meeste apps gaan na ca. 10 minuten automatisch in slaapstand. Maar sommige apps, zoals Facebook en WhatsApp gebruiken een truc om te zorgen dat ze langer in het geheugen actief blijven en slurpen daardoor je batterij leeg. :evil: 
Ben je een fanatieke Facebook- of WhatsApp-gebruiker en start je de app een paar keer per dag op, dan zul je zien dat de batterij vrij snel leeg gaat. :? 
Bij grote en zware apps kan het zinvol zijn om ze via multitasking af te sluiten, omdat je niet wilt dat ze steeds geheugen blijven opsnoepen. Of het nu lariekoek is of niet: baat het niet, dan schaadt het zeker ook niet. ;)

Bron: http://www.appletips.nl