Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Op vakantie

Tien jaar geleden liet je je mobiele telefoon nog gewoon thuis, tegenwoordig is dat ondenkbaar. Je smartphone is een logische compagnon geworden, of dit nu als reisleider, fotocamera of vertaal-assistent is. Maak je smartphone klaar voor de vakantie met deze tien tips.

Voor je op reis gaat

 Reservekopie
Voor je op vakantie gaat, is het handig om een reservekopie van je smartphone-gegevens te maken. Niet alleen omdat je meer risico loopt je smartphone kwijt te raken op vakantie, maar ook om extra ruimte vrij te maken zodat je meer foto’s kunt maken. 

Zoek mijn phone
Voordat je op reis gaat, is het slim om een tracking-functie in te schakelen. Op je iPhone heet dit Zoek mijn iPhone. Dit zet je aan door bij Instellingen op iCloud te tikken en voor Zoek mijn iPhone te kiezen
Accessoires
Als je met de auto op vakantie gaat, is het wellicht handig om een usb-auto-oplader aan te schaffen. Kies wel voor een variant met een 2.1ampère-aansluiting. Met zo’n usb-poort laad je je smartphone of tablet veel sneller op dan met een standaard 1-ampère usb-poort. Daarnaast is het handig om als je de hele dag onderweg bent, een extra batterij bij je te hebben. Zo’n powerbank, bijvoorbeeld met een vermogen van 3000 mAh, 
Kaart maken
Een beetje voorpret en voorbereiding kan nooit kwaad. Zo kun je met Google Maps je eigen kaarten maken die je vervolgens in je vakantie kunt bekijken. 

Handige apps om te installeren

Bellen
Heb je alle voorzorgsmaatregelen getroffen en weet je waar je op moet letten? Dan is het nu tijd om een aantal handige apps te installeren. Ga je op vakantie naar een land buiten de EU, dan kan het een dure aangelegenheid worden als je af en toe even naar huis wilt bellen. Het is daarom slim om te bellen via een Voice over IP-dienst (VoIP). De bekendste app is wellicht Skype, maar ook FaceTime, WhatsApp en Facebook Messenger kun je gebruiken om met bekenden te (video)bellen.

Reizen
Onderweg wil je natuurlijk hotels of campings kunnen boeken of een al gemaakte boeking in kunnen zien. Goede hotel-apps zijn er in overvloed, bekende voorbeelden zijn Hotels.com, Expedia of Trivago.
Foto’s
Zorg er dan wel voor dat je genoeg ruimte op je smartphone vrij hebt en dat je af en toe een kopie van je foto’s maakt zodra je een wifi-verbinding hebt, bijvoorbeeld met de functie Camera Upload van Dropbox.

Tijdens je vakantie

Stedentrip
Citymapper is een erg goede app om snelle verbindingen te zoeken, de app is in 31 steden beschikbaar, waaronder Berlijn, Londen, Brussel, Parijs en Rome.
Polarsteps
Met deze App kun je tijdens je vakantie je reis heel precies bijhouden
Vertalen
In je vakantie hoop je dat je je kunt redden met Engels, maar niet in alle landen spreken ze die wereldtaal even goed. Voor dit soort onvoorziene omstandigheden is het handig om een vertaal-app bij je te hebben

Verdere informatie vind je op de website van MacWorld