Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Doe de overstap

Een nieuwe smartphone kopen is een feestje, de nieuwe smartphone in gebruik nemen niet altijd. Stap je over van Android naar Android, of van iOS naar iOS, dan gaat veel vanzelf. Maar stap je over van iOS naar Android dan sta je voor een flinke uitdaging. Hoe stap je met zo min mogelijk pijn over?
Tip 01: Vendor lock-in,
Tip 02: Een back-up maken,
Tip 03: Foto's overzetten, Toegangscode verwijderen,
Tip 04: Contacten overzetten via iCloud
Tip 05: Contacten overzetten via CopyTrans,
Tip 06: Facebook-contacten, Handige hulpjes van de smartphonefabrikant,
Tip 07: WhatsApp exporteren,
Tip 08: WhatsApp importeren, Andere WhatsApp-exports
Tip 09: iCloud-documenten,
Tip 10: Sms-berichten

alles hierover lees je hier  verder

Eenvoudig overstappen

Voor het eerst heeft Apple op zijn site een uitgebreide uitleg gegeven over hoe je bij overstappen van Android naar iPhone je muziek, documenten, foto's, mails, contactpersonen en meer kan 'meenemen' naar iOS.

Voor het synchroniseren van sommige data verwijst Apple ook regelmatig naar apps en software van anderen, zoals Copy My Data voor je contactpersonen, PhotoSync voor foto's en Android File Transfer op OS X.

Makkelijk je apps meenemen naar 'het andere ecosysteem' kan uiteraard niet. Het advies is om gewoon te zoeken naar apps die je al op Android gebruikt in de App Store. Dat onderdeel van de overstap kost je waarschijnlijk het meeste tijd. En geld...

5 procent wil overstappen

Apple-baas Tim Cook zei laatst dat hij na de release van de grotere iPhone 6 en 6 Plus een 'enorme aantal overstappers' verwacht. Volgens een peiling overweegt 5 procent van de Android-gebruikers een overgang naar het iPhone-kamp. Onder de Windows Phone-gebruikers is dat maar 3 procent.

Bron: http://www.bright.nl

De overstap

De overstap maken tussen Android en iOS hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Integendeel, met de app Stap over op iOS is dit zelfs een bijzonder eenvoudig proces. Binnen een paar stappen staat al je belangrijke data op je nieuwe iPhone of iPad.

Conclusie
Overstappen van Android naar iOS kan eigenlijk niet makkelijker. Apple is er natuurlijk ook bij gebaat dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt. Als Android-gebruikers weten dat ze een moeizaam, ingewikkeld proces moeten volgen om alle gegevens over te zetten van Android naar iOS, dan is de kans aanwezig dat ze toch weer voor een nieuwe Android-telefoon of tablet gaan kiezen... Overigens: je kunt er ook voor kiezen om met je beide devices naar een Apple Store te gaan. De medewerkers van de winkel zullen je dan gratis helpen om al je gegevens over te zetten.

Lees meer hierover bij MacWorld