Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Javascript

Ooit zie Steve Jobs eens " Java is niet de moeite waard, niemand gebruikt het en het is alleen maar ballast"
Maar je kan wel Javescript, een scripttaal waarvan de syntaxis veel overeenkomsten vertoont met de programmeertaal Java, op je toestel aanzetten. Het word veel gebruikt wordt om webpagina's interactief te maken en om web programma's mee te maken. 

Wat is het verschil tussen Java en JavaScript?
Wat is Java?
Java is een programmeertaal die gecompileerd moet worden en zowel online als offline gebruikt kan worden. De ontwikkelaar van Java is Sun.
Wat is javascript?
Javascript is een gescripte programmeertaal die voor websites gebruikt worden. Door het gebruik van JavaScript aan HTML pagina's toe te voegen is het mogelijk om pagina's meer interactie mee te geven die anders met alleen HTML niet mogelijk is.
 
JavaScript werd in de jaren '90 ontwikkeld door Netscape als script-taal voor de toen zeer populaire Navigator webbrowser, de oorspronkelijke naam was toen LiveScript.
 
Javascript hoef je niet te installeren of activeren. Het is dus eigenlijk een onderdeel van de moderne browsers.  Java moet je echter wel installeren. Java software is terug te vinden op de website van Sun.
 
Herkent u de melding "uw browser ondersteunt geen javascript" of "javascript staat uitgeschakeld" ? U kunt deze melding oplossen door javascript aan te zetten in uw browser.

Javascript aanzetten

  • Kies  het icoontje voor Instellingen (Settings)
  • Scroll in het menu naar beneden en kies Safari
  • Scroll in het rechter deel naar beneden en kies Geavancerd (Advanced)