Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Gebruik je keyboard als een trackpad bij het typen

Hoe selecteer jij tekst op je iPad?
Ik GING altijd met mijn wijsvinger naar de zin, iets langer indrukken en dan met de bolletjes het juiste gedeelte selecteren.

Dat kan ook anders!
Zet twee vingers op je keyboard en je ziet een soort van trackpad tevoorschijn komen! Nu kun je gaan selecteren!

Lees hier het vervolg

Traag toetsenbord?

Het probleem van een traag toetsenbord oplossen

Begin deze week heeft Apple iOS 7 eindelijk van een grote update voorzien. Deze update lost vele problemen op en voegt enkele nieuwe opties en functies toe aan iOS. Sinds de update van iOS 7.1 hebben verschillende gebruikers last van een traag toetsenbord.

Deze reageert namelijk niet onmiddellijk op het invoeren van letters, cijfers en tekens. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te verhelpen met behulp van onderstaande stappen:

Lees deze tip ver bij AppleTips

Handige sneltoetsen

Dikwijls zijn deze afhankelijk van de functie van een app. 
Bij berichten is toetsenbord simpel en kaal.

Bij Mail krijg je echter de @-knop duidelijk te zien in de onderste rij van het toetsenbord, zodat je gemakkelijk e-mailadressen kunt typen. 
Bij Twitter-apps krijg je een toetsenbord te zien dat zowel het @-symbool als het #-symbool bevat - de eerste voor Twitter namen, de tweede voor hashtags.

.com toets
Houd de 'punt'-toets (.) ingedrukt totdat er een pop-up venster verschijnt, en versleep je vinger omhoog naar de '.com' of '.be'-toets. 

Verborgen tekens
Voor karakters met een accent: houd de letter die je wilt typen ingedrukt en er verschijnt een pop-up-menu met verschillende accenten voor die letter. Sleep met je vinger naar de versie die je wilt gebruiken, en til je vinger op.

Voor valutasymbolen? Houd de toets met het dollarteken ingedrukt om je opties te zien. Als je andere leestekens ingedrukt houdt krijg je nog meer speciale tekens te zien.

Voor punctuatie tekensNeem het vraagteken: Eerst moet je op de 123-toets drukken om naar het cijfer en punctuatietoetsenbord te gaan, dan moet je op het vraagteken drukken en vervolgens op de ABC-toets om terug naar het lettertoetsenbord te gaan.
Er is een snellere manier. Houd de 123-toets ingedrukt en versleep je vinger zonder optillen naar het vraagteken (of enig ander leesteken) en til je vinger op. Het toetsenbord zal het symbool invoeren en automatisch terug naar het ABC-toetsenbord gaan.

Toetsencombinaties
Naast het inbouwen van handige shortcuts voor het virtuele toetsenbord, ziet Apple ook wel in dat dit toetsen zonder toetsen, om het zo maar even te noemen, niet echt geliefd is en ondersteunt daarom ook steeds meer het gebruik van toetsencombinaties voor fysieke toetsenborden. Het zijn er nog steeds niet belachelijk veel, maar het gaat de goede kant op. De toetsencombinaties voor je op een rij:

Safari
⌘L Locatie openen
⌘T Nieuw tabblad openen
⌘W Huidige tabblad sluiten
⌘R Huidige tabblad verversen
⌘. Huidige tabblad stoppen (stoppen met laden)

Mail
⌘N Nieuw bericht opstellen
⌘⇧D Bericht versturen (werkt in Mail en andere apps die gebruik maken van Mail-functionaliteit)
Backspace Huidige geselecteerde bericht verwijderen
Pijl omhoog / omlaag Selecteer e-mail adres in Aan /CC/BCC pop-overs

Pages
⌘⇧K Opmerkingen openen
⌘⌥K Volgende opmerking tonen
⌘⌥⇧K Vorige opmerking tonen.

Er is een App voor dat

Ook hier geldt de regel dat er een app voor is.
Deze vind je, zoals gewoonlijk, in de AppStore