Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Deze simpele iPhone-codes kunnen erg handig zijn

Enkele eenvoudige codes die je kan intoetsen op je iPhone, bevatten een schat aan informatie. Zo kan je onder meer in detail bekijken hoe goed het signaal is en hoe je enkele instellingen kan veranderen.

De bolletjes bovenaan links op het scherm van je iPhone geven aan hoe goed de gsm-ontvangst is. Maar wie wil in detail wil weten wat de werkelijke signaalsterkte is, moet daarvoor een code intoetsen, de zogenaamde Field Test Mode. Het werkt voor elk toestel dat minstens besturingssysteem iOS 4.1 heeft.

Het is erg eenvoudig: bel naar *3001#12345#*
en je krijgt een grijs scherm te zien. Links bovenaan zie je in plaats van de bolletjes een cijfer. Maar wat betekent dat cijfer?

Signaalsterkte wordt gemeten in dBm.
Hoe hoger het getal, hoe beter het signaal. Bij een signaalsterkte lager dan -121 is er geen bereik meer. Bij een goed bereik zal het cijfer tussen de -51 en -100 liggen.

Dit is de precieze berekening:

1 bolletje signaalsterkte: -121 tot -107 dBm
2 bolletjes: -107 tot -98 dBm
3 bolletjes: -98 tot -87 dBm
4 bolletjes: -87 tot -76 dBm
5 bolletjes: -75 en meer

Als je deze weergave van de signaalsterkte wilt behouden:

  • druk dan op de aan/uitknop totdat je de iPhone kunt uitschakelen.
  • Druk daarna zes seconden op de homeknop (onderaan je iPhone, vaak met wit vierkantje), en je zal zien dat de weergave is veranderd. Wil je de signaalsterkte niet meer als cijfer zien, geef dan de code opnieuw in en herhaal dezelfde stappen.

En er zijn nog codes die bruikbaar kunnen zijn.

Met *#33#
worden de instellingen van geblokkeerde oproepen weergegeven.

*33*pin# en#33&pin#
kan je de tool aan- of uitzetten. Vul jouw pin-code in in plaats van de letters pin.

*#43#
egt je of ‘oproep in wacht’ is geactiveerd. Hiermee zorg je ervoor dat je een boodschap krijgt als er iemand jou belt terwijl je al in gesprek bent. 
Met *43# zet je het aan, 
met #43# zet je het uit.

 *#06#
toont je jouw IMEI-identificatienummer. Dat is erg nuttig omdat je dat moet gebruiken om je smartphone vanop afstand uit te zetten als hij gestolen is. Dit kan je ook doen vanuit je oproepinstellingen.