Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

App afwijzing van Apple

Elke maand komen er wel nieuwe Apps bij maar Apple staat erom bekend dat ze Apps om uiteenlopende redenen afwijzen

Op een nieuwe pagina op de website van Apple staat uitgelegd waarom het bedrijf bepaalde apps niet in de App Store toelaat. Deze pagina heet ‘Common app rejections’ en is bedoeld voor ontwikkelaars die niet voor verrassingen willen komen te staan, als hun apps niet in de App Store verschijnen. Apple heeft de meest voorkomende redenen voor afwijzing op een rij gezet.

Als een ontwikkelaar de app in de App Store wil krijgen, wordt er namelijk eerst door Apple naar gekeken. Pas wanneer de apps voldoen aan de criteria worden ze voor iOS-gebruikers beschikbaar om te downloaden.

Soms is er een duidelijke lijn in te herkennen: Bijvoorbeeld Apps over Steve Jobs mogen niet.
Maar het komt ook wel eens voor dat er vrij willekeurig wordt geoordeeld. 

Schenden van regels

Onderaan de pagina somt Apple de 10 meest voorkomende redenen voor afwijzing in de App Store op. Ongeveer 60 procent daarvan heeft te maken met het schenden van regels die Apple voorschrijft aan apps. Denk hierbij aan foutieve plaatjes of omschrijvingen bij de app. Ook apps die nog in test- of demofase zijn, worden niet toegestaan.

Interessant is ook dat 6 procent van de afwijzingen komt omdat het menu van de app niet overzichtelijk of duidelijk genoeg is. Apple geeft zelfs een voorbeeld van hoe een goede interface eruit ziet. Links die niet werken, worden eveneens niet gewaardeerd. Daarnaast zegt Apple bijvoorbeeld ook te checken of je als ontwikkelaar niet steeds in essentie dezelfde app indient.