Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Heen tijd gehad om de volledige keynote te bekijken?
Bekijk het in een snelvaarttrein met "The Vierge" in 11 min

Wat Apple je nog niet heeft verteld over de  WATCH

Gisteren stelde Apple hun nieuwste product voor aan de wereld: de  WATCH. Buiten dat Apple het apparaat bestempelt als een zeer innovatief, baanbrekend en persoonlijk product krijgen we weinig te horen over de specificaties. Dit is wat Apple je nog niet heeft verteld...

Waterdichtheid
Een horloge dragen we het liefst de hele dag door zonder hem te moeten uitdoen. Omdat onze handen vaak in contact komen met water is het een vanzelfsprekendheid dat ook de horloge aan je pols een beetje water kan verdragen. Maar kan Apple’s nieuwe speeltje daar ook tegen? Wie van plan is er mee te gaan zwemmen of baden, kunnen we alvast teleurstellen. 

De horloge is niet waterdicht maar wel spatwaterdicht. Het is dus geen probleem als je wat zweet, in de regen loopt, aan het koken bent of je handen wast maar volledig onderdompelen in water is geen goed idee. Wel een nadeel voor zij die hun prestaties in het water willen meten, hoewel de  WATCH zich focust op gezondheid en sport.

Apple mag de  WATCH eigenlijk nog niet verkopen
Op de Amerikaanse Apple-website lezen we bij het gedeelte van de  WATCH onderaan deze verklaring:

This device has not been authorized as required by the rules of the Federal Communications Commission. This device is not, and may not be, offered for sale or lease, or sold or leased, until authorization is obtained.

Samengevat wil dat dus zeggen dat de FCC het toestel nog moet goedkeuren. Wellicht heeft Apple de  WATCH wel ontworpen op basis van hun richtlijnen en regels maar als de FCC het desondanks afkeurt, zal Apple een aantal dingen moeten wijzigen aan de  WATCH. Wellicht is dat ook de reden waarom hij pas begin 2015 op de markt komt én waarom nog niet alle technische specificaties gepubliceerd zijn.

De  WATCH gaat een hele dag mee, wellicht niet langer
Waar bezitters van een Apple-toestel het meest over klagen, moet de batterijduur zijn. En ook Apple heeft nog niks bekend gemaakt over hoe lang de  WATCH nu eigenlijk mee gaat. Het toestel is al klein op zich en stuurt wel heel wat technologieën aan. Apple heeft dan ook geen enkel woord gerept over de batterijduur van hun nieuwe gadget. Wij veronderstellen dat de  WATCH bij normaal gebruik een hele dag mee gaat, maar dat je hem ‚s avonds bij het slapen gaan wel moet opladen om de volgende ochtend opnieuw te kunnen gebruiken.

De luxueuze doos van de  WATCH EDITION kan je gebruiken als oplaadmodule
De duurste versie van de  WATCH wordt geleverd in een prachtige sieradendoos. Deze kan je gebruiken om de  WATCH op te laden. Aan de achterkant van de doos zit een Lightning-aansluiting. Binnenin zit de magneet waaraan je de horloge kan bevestigen. Snel en handig opladen dus.

Het wordt een heel duur gadget
De startprijs van de  WATCH ligt op 349 dollar. Dat lijkt op zich niet zo heel veel, maar dit is wel voor het goedkoopste model. De andere horloges krijgen wellicht een veel hogere prijs.  WATCH is verkrijgbaar in 2 formaten en 3 edities:  WATCH,  WATCH SPORT en  WATCH EDITION. Welke prijzen zijn nog niet bekend maar het zal wellicht niet mals zijn. Om te vergelijken: de Samsung Gear Live en LG G Watch liggen op ongeveer 200 euro.
 
bron: Intermactivity

Apple Keynote 2014, even realistisch

Dat Apple het publiek goed weet op te hypen (of hoe dit ook in normaal Nederlands heet), dat weten we allemaal. En dat een groot deel van haar volgers op zijn zachts gezegd larisch zijn na een nieuwe product aankondiging, dat is ook een algemeen feit.

Maar misschien is het toch verstandig om ook eens een keer realistisch naar de gang van zaken te kijken.
Zie hier, de top 7 teleurstellingen van de Keynote waar ik het totaal mee eens ben.
Ik kreeg op de een of andere manier toch een beetje het gevoel dat Apple niet helemaal klaar was voor deze Keynote, of wat dat betreft eigenlijk met de ontwikkeling van hun producten. Gehaast en incompleet zijn toch wel de woorden die het meest bij mij opkomen. Ik weet dat Apple (en haar concurrenten) toch continu onder druk staan om iets nieuws, iets beters te ontwikkelen, maar wat is er gebeurd met de filosofie ‘only the best’?
Neem bijvoorbeeld de iPhone 6. Ik mis toch wel een aantal belangrijke verbeteringen/features:
- de prestatie verbetering valt tegen (maar als ik naar de iPhone 5S kijkt hoeft/kan het niet echt sneller)
- geen saffieren scherm
- geen ‘waterproofing’
- hogere resolutie van zowel de iSight als front camera (anno 2014 is 13MP resp. 5MO toch wel het minste), al moeten bepaalde aanpassingen wel voor verbeteringen gaan zorgen
Bovendien heeft Apple met de iPhone 6 toch een aantal concessies moeten doen tov. de iPhone 6Plus : een kortere accuduur, een scherm met een lagere ppi, gemis van optical image stabilisation, iOS functionaliteit mbt schermgrootte. Allemaal punten die mij richting de iPhone 6 Plus pushen, maar ik weet nu al dat ik deze te groot ga vinden. Maw. ik ga straks kiezen voor een toestel dat toch net niet helemaal zo goed is als zijn grotere broer.
En dan de Apple Watch. Qua design maar zeker qua functionaliteit zie ik het wel zitten, maar op de een of andere manier kreeg ik toch het gevoel dat Apple nog niet klaar was met de ontwikkeling, alsof ze nog in de testfase van ontwerpen zitten. Er zijn geen specs beschikbaar gesteld: geen accuduur, geen prestatie specificaties, noem maar op. Ook een de prijs line-up ontbreekt.

Bron: OneMoreThing:NielsDam op 09 september 2014 #

De iWatch parodie

Best lastig dat Apple er voor koos om de iWatch niet iWatch te noemen maar Apple Watch ;)
Het inspireerde Jack in ieder geval tot het maken van onderstaande, wat mij betreft erg grappige parodie op het eerste slimme horloge van de Amerikaanse gadget fabrikant.
Natuurlijk wordt ook de recente iCloud Hack op de hak genomen, maar er wordt met geen woord gerept over het feit dat heel veel Apple lovers, maar ook de haters, een ronde smartwatch eigenlijk mooier vinden dan een vierkante ;)