Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Wat te doen als n van de knoppen stuk is op je iDevice

De home button van iPhones, iPods en iPads zijn zeer gevoelig voor slijtage, maar ook de andere knoppen durven je weleens in de steek te laten. Veel gebruikers hebben er waarschijnlijk al mee te maken gehad, maar wat kan er aan verholpen worden? Er zijn enkele mogelijkheden en wij leggen u er één uit in volgend artikel.

Met de nieuwe iPhone 5s heeft het gebruik van de home button weer een nieuwe wending gekregen. Voordien werd deze enkel gebruikt om je iDevice uit stand-by te halen (wat met de power button ook gaat), naar je startpagina terug te keren, multi-tasking en Siri te activeren. Na enkele jaren van gebruik kan het voorvallen dat deze button minder goed begint te werken en uit zich dan in de vorm van vertraagde responstijd of de vereiste om meerdere malen op de button te duwen voordat deze doet wat die moet doen.

Je hebt de mogelijkheid om deze home button te laten vervangen door een nieuwe en deze oplossing is niet heel duur. Er zijn verschillende repairshops die dit reeds doen voor 50-70 euro, maar je bent toch steeds een klein bedrag kwijt voor eigenlijk een dwaas probleem. Een tweede mogelijkheid is het activeren van een softwarefunctie in iOS, die eigenlijk als doel heeft je home button te vervangen. Hetzelfde voor de andere knoppen, je kan ze laten repareren in een winkel of je kan gebruik maken van volgende functie.

Assistive Touch

Hoe activeer je deze functie en wat doet deze precies? De functie zit wat verscholen in het grote aanbod van iOS, dus eenmaal je deze weet staan, kan je hem ook zeker aanraden bij anderen met hetzelfde probleem. Volg onderstaand stappenplan om de functie te activeren en ontdek de mogelijkheden wat deze allemaal biedt.

Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Assistive Touch

Instelligen Algemeen Toegankelijkheid Assistive Touch

 

Eenmaal je de functie Assistive Touch hebt geactiveerd, zal je bovenaan het scherm een wit bolletje zien verschijnen. Dit is de feature die verschillende acties zal kunnen activeren, waaronder het induwen van de home button.

Dit bolletje zal voortaan deel uitmaken van elk scherm op je iDevice en staat dus steeds tot je beschikking. Als je er een eerste keer op drukt, zal je meteen 4 keuzemogelijkheden krijgen: Thuis, Favorieten, Siri en Apparaat. Aangezien deze tip van toepassing is op onder andere de home button zal je dus Thuis kunnen gebruiken ter vervanging van de home button. Als je hierop duwt vanop eender welk scherm, zal je naar het startscherm van iOS worden gestuurd. Vanzelfsprekend kan Siri worden geactiveerd door op het bovenste icoontje te duwen. Overige acties zijn lanceerbaar vanaf Apparaat, waaronder het volume regelen, je scherm vergrendelen of multi-tasking starten.

Assistive Touch                      Assistive Touch                        Assistive Touch

 

Voor velen zal dit hun probleem verhelpen, maar als je niet graag deze functie gebruikt, kan je nog steeds opteren voor een reparatie van je button. Dit is een optie om toch je kapotte button te gebruiken, zonder geld te moeten spenderen aan een reparatie.