Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Wat u moet doen voordat u een iPhone, iPad of iPod touch verkoopt of weggeeft

Volg deze stappen om uw persoonlijke gegevens te verwijderen van een apparaat, zelfs als u het apparaat niet meer hebt.

Als u het iOS-apparaat nog hebt

Voordat u het apparaat verkoopt of weggeeft, moet u uw persoonlijke gegevens verwijderen. Verwijder geen contacten, agenda’s, herinneringen, documenten, fotostreams of andere iCloud-gegevens handmatig zolang u met uw Apple ID bij iCloud bent ingelogd. Hierdoor verwijdert u namelijk de inhoud van de iCloud-servers en uw andere apparaten waarop u bij iCloud bent ingelogd.
Volg deze stappen:
Als u een Apple Watch met de iPhone hebt gekoppeld, koppelt u de Apple Watch los.
Maak een reservekopie van het iOS-apparaat.
Tik op Instellingen > iCloud. Scrol omlaag en tik op Log uit. Tik in iOS 7 of lager op Verwijder account.
Tik opnieuw op Log uit, tik vervolgens op Verwijder van iPhone en voer het wachtwoord in. 
Ga terug naar Instellingen en tik op Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Als u ‘Zoek mijn iPhone’ hebt ingeschakeld, moet u wellicht uw Apple ID en wachtwoord invoeren.
Voer de toegangscode van het apparaat of de toegangscode voor Beperkingen in als u hierom wordt gevraagd. Tik vervolgens op Wis [apparaat].
Neem contact op met uw aanbieder voor hulp bij het overzetten van de service naar een nieuwe eigenaar. Als u het apparaat zonder simkaart gebruikt, kunt u contact met hen opnemen om de service over te zetten naar de nieuwe eigenaar.
 
Als u het iOS-apparaat niet meer hebt

Als de bovenstaande stappen niet zijn voltooid en u het apparaat niet meer hebt, gebruikt u deze stappen:
Vraag aan de nieuwe eigenaar alle inhoud en instellingen te wissen door de bovenstaande stappen uit te voeren.
Als u iCloud en ‘Zoek mijn iPhone’ op het apparaat gebruikt, logt u in bij icloud.com/find, selecteert u het apparaat en klikt u op Wis. Nadat het apparaat is gewist, klikt u op Verwijder uit account.
Als u geen enkele van de bovenstaande stappen kunt volgen, wijzigt u het wachtwoord van uw Apple ID. Hierdoor worden de persoonlijke gegevens op het oude apparaat niet verwijderd, maar voorkomt u wel dat de nieuwe eigenaar uw gegevens in iCloud verwijdert.
Als u een telefoon van een andere fabrikant gaat gebruiken, maakt u de registratie bij iMessage ongedaan. 
Als u Apple Pay gebruikt, kunt u uw creditcards of bankpassen op iCloud.com verwijderen. Kies Instellingen om te zien welke apparaten Apple Pay gebruiken en klik vervolgens op het apparaat. Klik naast Apple Pay op Verwijder. 

Klaarmaken voor verkoop

Men vertrouwt vaak een heel leven toe aan een telefoon. Foto’s, contacten, sms-gesprekken en meer worden achteloos achtergelaten op het toestel. Maar hoe zit dat bij verkoop? 

In de markt van vandaag volgen nieuwe generaties smartphones elkaar met moordend tempo op. Wat gisteren helemaal geweldig was, is vandaag hopeloos outdated en aan vervanging toe. Toch zijn er nog genoeg liefhebbers voor je oude toestel; mensen voor wie het allemaal niet zo snel hoeft, of zij die met een beperkt budget toch wat leuks aan hun oor willen. Maar hoe voorkom je nou dat deze mensen al je persoonlijke data in handen krijgen? We vertrouwen immers ons hele leven toe aan dat bel-ijzer.

Uiteraard zullen onderstaande stappen ervoor zorgen dat je alle gegevens kwijt bent. Zorg dus altijd voor een goede backup! iOS kan zijn backups op iCloud maken, of lokaal op de computer met iTunes. 

Als eerste haal je de simkaart uit het toestel. De volgende eigenaar heeft daar helemaal niets aan, en het risico bestaat dat er nog wat sporen van jouw data op staan.
Ook een eventuele (micro-)SD kaart kan je het beste uit het toestel halen. Bij verkoop brengt het nauwelijks wat op, het is de veiligste manier om je data bij je houden.

Om vervolgens het toestel te resetten is het noodzakelijk om te bepalen welk besturingssysteem je draait. Maar goed, als je niet eens weet welk OS je telefoon heeft, dan is het wellicht slimmer om nu je browser te sluiten en dit door een telefoonzaak/handige buurjongen te laten doen.

Voor iPhone-gebruikers is het proces vrij simpel, elke iPhone heeft de benodigde tools al aan boord. Als eerste moet je de Zoek Mijn iPhone-functionaliteit uitzetten. Als je de telefoon probeert te wissen met deze functie aan, dan zal je een error krijgen.

Instellingen > iCloud > Zoek mijn iPhone > Uitschakelen door de slider naar links te bewegen.
Je zult om je iCloud-wachtwoord gevraagd worden. Weet je deze niet meer dan kan je deze HIER resetten. Zodra deze uit staat kan je de volgende stap nemen.

Instellingen > Algemeen > Stel Opnieuw In > Wis alle inhoud en instellingen.
De telefoon zal dan vragen of je het écht zeker weet, en daarna alles wissen. Omdat iPhones een hardwarematige encryptie van het geheugen hebben (sinds de iPhone 3GS), zullen je gegevens volledig ontoegankelijk zijn. Na een reboot is de telefoon dan weer helemaal fris en klaar om zijn nieuwe gebruiker te ontvangen.

Bron Apparata.nl