Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

iCloud gekraakt?


Dit haalde weer eens de wereldpers.
Of gaat het om het elf-en-dertigste journalistieke flutverhaal? 

Nederlandse-Marokaanse bende heeft iCloud gehackt 
De Redactie en De Telegraaf 
Mark Loman heeft een zwakke plek in iTunes ontdekt
"De wachtwoorden van iTunes-gebruikers zijn simpel te onderscheppen, ontdekte een Nederlandse beveiligingsonderzoeker. Apple hasht de wachtwoorden niet voordat ze naar de server worden verzonden, en de ssl-verbinding is kwetsbaar voor een man in the middle-aanval."
Bron: TweakersNet

Onrustbarend, maar de conclusie dat we weg moeten blijven van iCloud ontkrachtte One More Thing onmiddellijk. 
Hoewel het woord ‘hack’ impliceert dat heel iCloud en daarmee ook diensten als photostream en opgeslagen documenten voor hackers toegankelijk zouden zijn. Dat is niet zo. De ‘hack’ is niet meer dan een methode om iPhones buiten Apple om te activeren. Deze methode moet bovendien door de gebruiker zelf nadrukkelijk aan gezet worden en vormt voor dagelijks gebruik zo goed als geen risico.
Lees dit artikel verder bij OnemoreThing

Synchroniseren en werken via iCloud is nog steeds de minste van alle online-kwaden. Apple verzamelt inderdaad klantgegevens. Maar die gegevens blijven bij Apple. Uitgevers en adverteerders bieden er goud geld voor, maar Apple houdt ze voor zichzelf. En dat blijft hopelijk zo,

Daarom is veiligheid en versleuteling zo ongelofelijk belangrijk.
De zwakke plek die Mark Loman ontdekte zit alleen in de Windows-versie van iTunes. De hackmocro’s kunnen alleen gelockte iPhones heractiveren en wissen, zonder dat ze ooit één bitje van de gegevens van de originele eigenaar hebben kunnen zien. Maar ook dat is nog teveel. Het mag niet.

Maar goed, Apple kan nog wel zó goed zijn best doen, als de gebruiker maar wat aanrommelt, is dat zinloos.
Vermijd open wifi-netwerken. Gebruik een toegangscode van minimaal acht posities op elk mobiel apparaat en installeer een VPN. En vooral: wees net als in de Android-wereld alert. Je hebt niets aan ***SKG sloten op je deur als je in een babbeltruc trapt.

Dit geef je allemaal prijs als je inlogt op een openbaar wifi-netwerk
In de rugzak van Wouter Slotboom (34) zit een klein zwart apparaatje, iets groter dan een sigarettenpakje, met een antenne eraan. Ik ontmoet Wouter op een willekeurig terras in de binnenstad van Amsterdam. Het is zonnig, bijna alle tafels zijn bezet. Sommige mensen praten met elkaar, anderen werken op hun laptop of spelen met hun smartphone.....
Lees dit uitstekend artikel verder bij De Correspondent 

Het idee van deze tekst komt van Jack Nouws, mijn geliefste Apple- colummist