Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

*Waarom Apple de koptelefoonaansluiting uit de iPhone heeft verwijderd

Bron <https://www.buzzfeed.com/

Veel mensen waren ontstemd omdat Apple de standaard 3,5 mm-koptelefoonaansluiting van de iPhone 7 heeft verwijderd, omdat zij veronderstelden dat het met opzet was gedaan om de verkoop te stimuleren van draadloze koptelefoons van Apples dochterfirma Beats. Dat heeft misschien wel een rol gespeeld bij die beslissing, maar John Paczkowski van BuzzFeed presenteert een diepgaand en overtuigend verhaal over deze beslissing van Apple, namelijk dat het bedrijf gewoon ruimte voor de aansluiting tekortkwam.

"Hier zitten we met een 50 jaar oude aansluiting, gewoon een gat waar alleen lucht in zit. Dat gat neemt ruimte in, echt kostbare ruimte", zei Dan Riccio, Apples senior vice president van hardware engineering. "Dat weerhield ons van een aantal dingen die wij in de iPhone kwijt wilden. Het was worstelen met ruimte tussen cameratechniek, processors en batterijduur."

De camerasystemen in de iPhone 7-modellen zijn veel groter dan die in eerdere modellen, en de technische ontwerpers van Apple merkten dat de gemakkelijkste manier om alle onderdelen erin te wurmen was om de koptelefoonaansluiting eruit te halen. Als die eruit ging, hielp dat ook bij het waterdicht maken van de iPhone en kwam er ook ruimte voor grotere accu's. Uiteindelijk was het niet Apple die de koptelefoonaansluiting om zeep hielp, maar een eenvoudig rekensommetje. En we durven erom te wedden dat de meeste andere fabrikanten van smartphones dit voorbeeld uiteindelijk zullen volgen.