Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Hij komt er niet !

Blijkbaar is de iPad Pro van de baan.
Logisch, want wie zit daar nou op te wachten?

Het is een tak van sport in de gadgetwereld om proberen te raden wat Apple nou weer gaat doen. Een van de momenteel dominante visies van deskundologen is dat Apple met een iPad komt voor de zakelijke markt die is voorzien van een groot scherm. Maar blijkbaar is deze iPad Pro een fabeltje en dat lijkt me een goede zaak.


Het verhaal dat er een grote iPad op komst zou zijn, komt van toeleveranciers hintten op een tablet van 12,9 inch die de concurrentie zou aangaan met de Samsung Galaxy Note PRO 12.2. Maar Digitimes meldt nu dat die iPad Pro er niet aankomt. Nou is Digitimes niet altijd een even betrouwbare bron omdat het alle geruchten uit het verkoopkanaal opsomt, maar het klinkt logisch dat Apple niet met een groot tablet gaat komen.

Grote tablets verkopen niet
Waarom? Omdat niemand op een grotere tablet zit te wachten en dat wordt pijnlijk duidelijk als je naar de tabletmonitor van marktvorser IDC kijkt. De grote modellen, zoals de huidige iPad en Galaxy Note, verliezen terrein ten opzichte van de modellen van 8 inch en kleiner. DigiTimes meet het verkoopkanaal en meldt dat er maar één miljoen Galaxy Note-tablets zijn verkocht in 2014. Apple verkoopt zoveel iPads per week.

De hang naar kleinere tablets is geen nieuw concept hoor. De eerste Kindle vond gretig aftrek bij vrouwen, die het makkelijk vonden om een compacte tablet overal mee naar toe te nemen. Onderzoeksbureau NPD bleef dit verschijnsel maar herhalen. De laatste tijd zie ik hetzelfde patroon bij mannen, die tablets als de iPad Mini in een jaszak bij zich hebben.

Klein is fijn
Zo zie ik dat de iPad Mini en kleine Android-tablets vandaag de dag ook in het bedrijfsleven worden gebruikt. De aantrekkingskracht is dat ze veel makkelijker zijn mee te nemen dan een laptop. Maar als je ze zo groot maakt als een scherm van 12,2 inch - of groter - dan kun je net zo goed een laptop nemen met al die Windows-software.

Nog een voorbeeld: na het succes van e-reader Kindle, bracht Amazon ook een grotere versie uit, de Kindle DX. Deze had een scherm van 9,7 inch en was meer dan een halve kilo zwaar. Dat ding was te lomp. Ik heb genoeg mensen gezien met een Kindle, maar een DX heb ik nooit in het openbaar gezien.

Wil je een tablet of een laptop?
Hét pluspunt van tablets en smartphones is juist dat ze geen laptops zijn. Ze zijn klein, handig, makkelijk te vervoeren en licht - het ultieme mobiele apparaat. Het lijkt me dat Tim Cook en zijn bedrijf dit ook wel snappen en daarom inzien dat er maar een heel kleine markt is voor een grote iPad. Als mensen een Apple-apparaat willen van 12 inch kunnen ze misschien beter een MacBook Air kopen.

Bron : http://computertotaal.nl

Apple komt met een iPad Pro

Apple zal in 2014 met een aantal mooie nieuwe producten gaan komen, eerder kwam al naar buiten dat de iWatch en de grotere iPhone op de markt komen, vandaag kregen wij te horen dat Apple ook met een grotere iPad zal gaan komen namelijk de iPad Pro. De iPad Pro heeft een groter scherm dan de normale iPad en deze zal in april 2014 uit gaan komen.
De The Korea Times en International Business Times weten al te melden dat de iPad Pro een 12,9 inch groot display zal krijgen met een 2K-resolutie. Dit betekent dat het display dubbel zoveel pixels zal bevatten als een Full HD-scherm. Later in 2014 rond oktober zal er nog een iPad Pro gelanceerd gaan worden met een 4K-scherm.
De iPad Pro is bedoeld voor professionals en fotografen die veel aan beeldbewerking doen, de normale iPad is voor deze gebruikers nu nog een “aardigheidje” maar voor het echte werk moet er toch nog een computer aan te pas komen om video’s en foto’s te bewerken, de iPad Pro zou dit dus moeten veranderen.
Op het moment zijn er nog geen specificaties en prijzen bekend, maar de iPad Pro zal ongetwijfeld een stuk duurder gaan worden dan de huidige iPad-modellen.