Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Iphone 6 of 6+

 Is die iPhone 6 Plus wat of kan je beter een iPhone 6 kopen?

Hoog tijd voor een update over het dagelijks leven met de iPhone 6 Plus. Ik moet ook bekennen dat ik in de eerste 3 weken vaak in dubio heb gestaan om de 6 Plus te ruilen voor een iPhone 6 maar ben blij dat ik dat uiteindelijk toch niet heb gedaan. Het grootste verschil tussen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zit hem vooral in het display van respectievelijk 4.7-inch en 5.5-inch. De iPhone 6 Plus heeft ook een iets betere camera en door het formaat van de 6 Plus past er ook een grotere accu in waardoor de iPhone 6 Plus langer meegaat. Dat zijn voor mij toch wel de grootste pluspunten ten opzichte van de iPhone 6.

Less dit artikel verder bij MobiliMac.nl

 

De nieuwe iPhones zijn er.

Ongelofelijk dun ontwerp met schitterend Retina HD-display, krachtige A8-chip, geavanceerde camera's en Apple Pay

CUPERTINO, 9 september 2014

Apple heeft vandaag iPhone 6 en iPhone 6 Plus aangekondigd, de grootste vooruitgang in de geschiedenis van iPhone. Het gaat om twee nieuwe modellen met een schitterend 4,7-inch en 5,5-inch Retina HD-display en allerlei innovatieve technologie in een compleet nieuw, ongelofelijk dun en naadloos ontwerp. De nieuwe iPhones zijn voorzien van een met uiterste precisie vervaardigde unibodybehuizing van geanodiseerd aluminium dat naadloos aansluit op het geslepen glas van het display, met als resultaat een volkomen glad oppervlak. iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn dunner dan ooit, hebben een groter display, liggen nog steeds goed in de hand en zijn ook nog steeds eenvoudig in het gebruik.

iPhone 6 en iPhone 6 Plus zitten boordevol nieuwe technologie, zoals de door Apple ontwikkelde A8-chip met een 64-bits architectuur van desktopklasse van de tweede generatie die zorgt voor optimale prestaties en een efficiënt energieverbruik; een geavanceerde iSight-camera en FaceTime HD-camera; supersnel mobiel internet; en Apple Pay om met één vinger snel en veilig te kunnen betalen.¹ Beide modellen worden geleverd met iOS 8, de nieuwste versie van 's werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem, dat voor de gebruiker nog eenvoudiger, sneller en intuïtiever is. Het bevat onder meer nieuwe voorzieningen voor Berichten en Foto's, een QuickType-toetsenbord, een nieuwe Gezondheid-app, Delen met gezin en iCloud Drive.

"iPhone 6 en iPhone 6 Plus vormen samen de grootste vooruitgang in de geschiedenis van iPhone", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "De iPhone is al de populairste smartphone ter wereld met de hoogste klanttevredenheid in de branche, en met deze nieuwe modellen wordt hij op alle fronten ook nog eens veel beter. Alleen Apple kan zulke uitstekende hardware, software en voorzieningen op deze manier combineren. We denken dan ook dat onze klanten heel enthousiast zullen zijn."

Voor het eerst is iPhone in twee nieuwe formaten verkrijgbaar: iPhone 6 is voorzien van een 4,7-inch Retina HD-display met een resolutie van 1334 x 750 en een weergavegebied dat 38 procent groter is dan dat van iPhone 5s. iPhone 6 Plus heeft een nog groter 5,5-inch Retina HD-display met een resolutie van 1920 x 1080 en een weergavegebied dat 88 procent groter is dan dat van iPhone 5s, en bijna drie keer zoveel pixels. De Retina HD-displays bieden geavanceerde technologie zoals een hoger contrast voor diepere zwarttinten en "dual domain"-pixels voor natuurgetrouwere kleuren en een bredere kijkhoek.

Met zijn 64-bits architectuur van desktopklasse van de tweede generatie is de splinternieuwe A8-chip sneller en heeft hij bovendien een efficiënter stroomverbruik. Daardoor levert hij langer betere prestaties en gaat de batterij lang mee. Dankzij Metal, een nieuwe grafische technologie in iOS 8, kunnen ontwikkelaars profiteren van de prestaties van de A8-chip als ze hun 3D-consolegames beschikbaar willen stellen voor iPhone. In de A8-chip zit ook een nieuwe, krachtige, door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor die geavanceerde camera- en videofuncties mogelijk maakt.

Beide modellen zijn voorzien van de M8-bewegingscoprocessor die bewegingsgegevens verzamelt van de versnellingsmeter, de gyroscoop, het kompas en de nieuwe barometer die de luchtdruk meet om de relatieve hoogte te bepalen. De M8-bewegingscoprocessor kan voortdurend je bewegingsgegevens meten, zelfs als het toestel in de sluimerstand staat. Het batterijverbruik dat zo wordt bespaard, kan worden ingezet voor fitness-apps die de hele dag gebruikmaken van de sensors. Met iOS 8 worden M8-bewegingsgegevens weergegeven in de Gezondheid-app, zodat je kunt zien hoe vaak je de trap hebt genomen, hebt gewandeld of hebt hardgelopen. Met behulp van CoreMotion-API's die gebruikmaken van de M8 en HealthKit kunnen ontwikkelaars apps maken waardoor jij ervoor kunt zorgen dat je gezond en fit blijft.

Nieuw op iPhone 6 en iPhone 6 Plus is Apple Pay, een handige manier om in een winkel of vanuit een app met één vinger veilig te betalen voor goederen en diensten. Gebruikers kunnen in winkels veilig en eenvoudig contactloos betalen door hun telefoon vlak voor de lezer te houden, met hun vinger op Touch ID. Ze hoeven iPhone niet eerst te ontgrendelen en ook geen app te openen. Met Apple Pay kun je vanuit een app op dezelfde manier met één vinger aankopen doen. Je hoeft geen creditcard- of adresgegevens meer in te voeren. Alle betalingsgegevens blijven geheim. Ze worden versleuteld en veilig opgeslagen in Secure Element, een chip die in de nieuwe iPhones is gebouwd. 

De iSight-camera is nog beter geworden dankzij een nieuwe sensor met Focus Pixels die voor een snellere autofocus zorgt. Daardoor is het nog eenvoudiger om snel iets vast te leggen. Gebruikers van iPhone 6 Plus profiteren daarnaast van de technologie voor optische beeldstabilisatie die het bewegen van je hand bij weinig licht compenseert en samenwerkt met iOS 8 om ongewenste bewegingen in het beeld te verminderen. HD-video is op iPhone verder verbeterd dankzij de hogere beeldsnelheid (tot 60 fps voor 1080 p-video en 240 fps voor slowmotion), continue autofocus, videobeeldstabilisatie en timelapse-video. De FaceTime HD-camera heeft nu een nieuwe sensor die meer dan 80 procent extra licht vangt, een groter diafragma van f/2.2 en geavanceerde nieuwe functies zoals de burst-modus en HDR-video.

Dankzij de snellere LTE-downloadsnelheden tot 150 Mbps kunnen gebruikers van iPhone 6 en iPhone 6 Plus sneller materiaal bekijken, downloaden en streamen. De nieuwe iPhones ondersteunen zowel bellen via VoLTE als bellen via wifi.² En doordat de nieuwe modellen nu tot 20 LTE-banden ondersteunen, meer dan welke andere smartphone ter wereld dan ook, kun je gemakkelijker gebruikmaken van de huidige hogesnelheidsnetwerken. Beide iPhones zijn daarnaast voorzien van 802.11ac wifi met snelheden tot 433 Mbps en van Bluetooth 4.0.³

De nieuwe iPhones worden geleverd met iOS 8, de belangrijkste iOS-release sinds de lancering van de App Store. iOS 8 is nog eenvoudiger, sneller en intuïtiever in het gebruik en bevat nieuwe voorzieningen zoals een QuickType-toetsenbord, een nieuwe Gezondheid-app, Delen met gezin en iCloud Drive. Met de meer dan 4000 nieuwe API's in iOS 8 kunnen ontwikkelaars hun apps verder uitbreiden en nog gebruiksvriendelijker maken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de enorme uitbreidingsmogelijkheden en robuuste frameworks zoals HealthKit en HomeKit. Gebruikers van iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben ook toegang tot de revolutionaire App Store, die in 155 landen toegang biedt tot meer dan 1,3 miljoen apps voor iPhone, iPad en iPod touch. 

Prijzen en verkrijgbaarheid
iPhone 6 is verkrijgbaar in goud, zilver of spacegrijs. De adviesprijs in Nederland is € 699 (€ 577,69 excl. btw) voor het 16-GB model, € 799 (€ 660,33 excl. btw) voor het 64-GB model en € 899 (€ 742,98 excl. btw) voor het nieuwe 128-GB model.
iPhone 6 Plus is verkrijgbaar in goud, zilver of spacegrijs. De adviesprijs in Nederland is € 799 (€ 660,33 excl. btw) voor het 16-GB model, € 899 (€ 742,98 excl. btw) voor het 64-GB model en € 999 (€ 825,62 excl. btw) voor het nieuwe 128-GB model. iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn verkrijgbaar via de Apple Online Store, bepaalde providers en bepaalde erkende Apple resellers. 
iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn vanaf vrijdag 19 september verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Puerto Rico en Singapore. Vanaf vrijdag 12 september kunnen klanten beide modellen alvast bestellen. 

Er zijn door Apple ontworpen leren hoesjes verkrijgbaar in zwart, zachtroze, olijfbruin, middernachtblauw en (RED). Deze zullen voor iPhone 6 verkrijgbaar zijn voor de adviesprijs van € 45 en voor iPhone 6 Plus voor de adviesprijs van € 49. Ook zijn er siliconenhoesjes verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, roze, groen, wit en (RED), voor de adviesprijs van € 35 voor iPhone 6 en € 39 voor iPhone 6 Plus. Alle hoesjes zijn verkrijgbaar via de Apple Online Store en bepaalde erkende Apple resellers. 

iPhone 5s is verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 599 (€ 495,04 excl. btw) voor het 16-GB model en € 649 (€ 536,36 excl. btw) voor het 32-GB model. Ook is er voor € 399 (€ 329,75 excl. btw) een iPhone 5c 8-GB model verkrijgbaar. iOS 8 is vanaf woensdag 17 september als gratis software-update verkrijgbaar. Sommige functies en voorzieningen zijn mogelijk niet op alle producten beschikbaar. Apple Pay zal vanaf oktober dit jaar in de VS verkrijgbaar zijn als gratis software-update voor iOS 8. 

¹ Apple Pay zal vanaf oktober dit jaar in de VS verkrijgbaar zijn voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus als gratis software-update op iOS 8. 
² LTE, VoLTE en bellen via wifi zijn beschikbaar via bepaalde providers. De netwerksnelheid hangt af van de snelheid van het netwerk van de provider. Neem contact op met je provider meer informatie.
³ Gebaseerd op theoretische snelheden. De werkelijke snelheid kan variëren.

Bron: Intermactivity

En hoe groot is groot?

Download de pdf-file

iPhone 6

Er is nog weinig bekend over de iPhone 6. Het meest concrete gerucht is dat het scherm van de volgende iPhone groter is en van saffier gemaakt zal worden. Dat Apple iets van plan is met saffier blijkt ook uit de recente investeringen in een saffierfabriek in Arizona.

Vandaag is opnieuw een aanwijzing opgedoken die doet vermoeden dat Apple in een vergevorderd stadium is met de productie van saffieren schermen. AppleInsider ontdekte dat de iPhone-maker vlak na de release van de iPhone 5c en iPhone 5s patent heeft aangevraagd op een speciale coating voor saffier. Deze zorgt voor minder vlekken en minder vingerafdrukken op het scherm van een iPhone.

Het gaat om zogenaamde oleofobe coating. Deze wordt al sinds de iPhone 3GS gebruikt, maar laat zich lastig aanbrengen op saffier. De iPhone-maker lost dit op door het scherm eerst voor te behandelen en de coating in twee lagen aan te brengen.

Schermafbeelding 2014-03-27 om 20.31.32.png


Hoewel het vooralsnog niet zeker is dat de iPhone 6 een saffieren scherm zal hebben, wijst dit patent erop dat Apple grootste hordes wel genomen heeft. De iPhone-maker heeft nu de beschikking over een eigen saffier-fabriek en een methode om de schermen te coaten. Er lijkt weinig meer in de weg te staan van een iPhone 6 met scherm van saffier.


Bron: onemorething.nl