Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Verdachte websites

Als je op het internet gaat surfen heb jij altijd een kans dat je op een phising website terecht komt.

Safari heeft een fingebouwde functie om je hiervoor te waarschuwen. 
Ga hiervoor naar instellingen Safari en zet de schakelaar  "Meld frauduleuze websites" op groen.

Je krijgt dan een melding van Safari waarmee je dan kunt kiezen om de pagina te verlaten, of om toch door te gaan (doe dit alleen als je heel zeker weet dat de site toch veilig is en dat Safari het dus bij het verkeerde eind heeft).

Safari is slimmer en waarborgt je privacy beter

Apple introduceert in iOS 8 veel nieuwe functies, maar er worden ook bestaande opties nog eens extra strakgetrokken. Neem bijvoorbeeld de ingebakken iOS-browser Safari, die door Apple in iOS 8 flink onder handen wordt genomen. In deze editie van iOS 8 uitgelicht vertellen we alles over de privacy-respecterende zoekmachine DuckDuckGo, de verbeteringen voor privétabbladen, het beter wissen van je geschiedenis en meer.

  • Desktopsite opvragen
  • DuckDuckGo als zoekmachine instellen
  • Privétabbladen bewaren
  • Geschiedenis van een korte periode wissen
  • Snel bladwijzers verwijderen
  • RSS-feeds toevoegen aan Safari-links
  • Creditcards scannen
  • Concurrenten zijn ook beter in iOS 8

Lees het volledig artikerl verder bij iCulture.nl

iOS 8 Uitgelicht: Safari op iPad

Safari in iOS 8 heeft meer in overeenstemming met Safari in het nieuwe Yosemite. De nieuwe Birdseye-view van Safari op OS X is nu ook op de iPad te vinden en natuurlijk zijn er nog wat meer nieuwe functies in iOS 8 Safari die we in dit artikel allemaal bespreken.

Foto

 

In iOS 8 staan je favoriete websites net als in Yosemite in een popup onder de zoekbalk. De popup verschijnt wanneer je de zoekbalk aantikt en veranderd in zoekopdrachten wanneer je begint te typen. Voorheen waren de favorieten zichtbaar wanneer je een nieuw tabblad opent. Hieronder zie je dat de favoriete websites vervangen worden door Google Zoeken wanneer je begint te typen.
Foto

Foto

De nieuwe birdseye-view staat in lijn met de tabbladen-functie voor de iPhone, die ook in iOS 7 al beschikbaar was. In Safari voor de Mac is de nieuwe birdseye-functie ook beschikbaar in Yosemite. Linksboven in beeld staat een zoekknop, waarmee je naar de juiste website binnen de tabbladen kunt zoeken. Deze functie is echter alleen handig wanneer je enorm veel tabbladen open hebt staan.

Foto

 

In de nieuwe Safari kun je enorm eenvoudig door al je tabbladen bladeren. Wanneer je een hele collectie aan tabbladen open hebt staan, veeg je door deze tabbladen. Deze bewegen vervolgens vloeiend mee, waardoor je alle tabbladen snel kunt openen.
 
Foto

 

 

Wanneer je veel tabbladen open hebt staan worden deze van links naar rechts in de Birdseye-view weergegeven. Tabbladen waarop dezelfde website te zien is, liggen als het ware op elkaar. In Yosemite ook hier weer precies hetzelfde.

Foto

 

Je kunt tabbladen eenvoudig sluiten door ze eenvoudig genoeg naar links te vegen. De website achtervolgt je vinger en wanneer je los laat verdwijnt de app uit het overzicht. De andere tegels passen zich direct aan op de grootte die beschikbaar is over het scherm. 

Bron : http://www.vandaagapple.nl/
 Artikel van: Jesse Warmerdam