Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

De ideale reisbegeleider

Naast de iPhone wordt ook de iPad steeds vaker meegenomen op vakantie. De iPad wordt vaak gebruikt voor spelletjes of als e-reader om boeken te lezen.
Maar met 15.000 reisapps in de appstore kun je met je iPhone en iPad natuurlijk veel meer uit je vakantie halen. 
Om de goedkoopste vlucht te zoeken is bijvoorbeeld Skyscanner onmisbaar. 
Via de Triposo app haal je gratis reisgidsen op van ieder vakantieland en tientallen steden. 
Veel gratis reisinfo kun je ook vinden via de app van het reisprogramma '3 op reis' en de iPad magazine app TRVL. 
Info over metro lijnen in de grote steden of lokale buslijnen je vindt ze allemaal. 
Honderden van deze handige apps voor op reis  vind je in de AppStore

Ik weet het zeker, ik ga niet meer op vakantie zonder iPad. Sterker nog: ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten. De vorige zin is misschien wat dik aangezet, maar ik meen het serieus. Waar ik ook naar toe ga, de iPad gaat mee.

Waarom de iPad zo’n geweldig apparaat is, komt volgens mij door een aantal factoren: gemak, formaat en functionaliteit. Een iPad is ten eerste vele malen sneller opgestart dan een normale pc. Dat komt onder andere door de vele drivers, encryptie en bescherming die bij een pc moeten worden geladen. Daarnaast heeft een iPad ten opzichte van een smartphone ook een duidelijk voordeel: de schermgrootte. Want wanneer je iets online zoekt is een groter scherm wel gemakkelijk

Tenslotte de functionaliteit. Dit betreft zowel hardware, zoals een ingebouwde camera, als de software die te verkrijgen is. De meest briljante hardware is zinloos zonder goede software en content.

Waarom niet meer zonder iPad op vakantie?

10 Redenen