Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Je kunt op de iPad heel goed films bekijken.
Op de nieuwe IPad, met zijn retinascherm van 2048×1536 pixels zelfs in HD.
Je materiaal kun je in de Itunes store huren of kopen of je kunt eigen films op de Ipad zetten. Eenmaal gehuurde films blijven 30 dagen beschikbaar. Behalve speelfilms kun je ook podcasts ophalen. Ook met ‘Moviemarket’ kun je films kopen en opslaan. Met ‘Ximon’ kun je online films en series huren van een tevoren betaald tegoed. Hiervoor moet je wel (een goede) verbinding hebben terwijl je kijkt. Net als voor Vimeo en Youtube.
 
Een iPad is een 'digitale nanny' die helpt bij langdurige trein-, auto- en vliegreizen, bloedneuzen en andere zaken. Spelletjes als Angry Birds, Unblock Me en Rummikub leiden prima af. 
Het enige nadeel hierbij is dat je idealiter evenveel tablets als kinderen of gezinsleden moet hebben.

Speelconsole
Door de ingebouwde versnellingsmeter en gyroscoop, het grote scherm en de gevoeligheid voor draaien is de Ipad scherm en console tegelijk. Er zijn duizenden games beschikbaar, maar vooral bij games die gebruikmaken van de videokwaliteiten en het Retina scherm van de Ipad is de Ipad een speciaal genoegen. 
En de meeste spellen zijn voor de Ipad een stuk goedkoper dan voor een PC of console. Het heeft natuurlijk niet direct met het reizen te maken, maar kan een welkome afleiding zijn voor de momenten dat je je verveelt.
Er zijn natuurlijk apps voor schaken, sudoco en wordfeud. En er zijn behendigheidsspelletjes als ‘Labyrinth 2 HD’. En ‘Fifa 12 HD’ voor voetbal. En van Angry Birds is de versie ‘Angry Birds space HD’ zeer de moeite waard. 
Er zijn tientallen sites met reviews dus het moet niet moeilijk zijn je favoriete spellen uit te zoeken. Zie bv AppFish
 
TV kijken
En natuurlijk zijn er de Apps 'het Journaal', 'Teletekst', 'VTM nieuws', 'De redactie'  enz… beschikbaar als je echt België niet kunt missen. 
Spreek je de taal zoek dan eens naar de lokale equivalenten.
Wil je een interntionaal TV aanbod ? Kijk dan eens bij FilmOn free
Of bij ZDF mediatheek (Duits)
Wil je een selectie van de beste YouTube of Vimeo, documentaires muziekzendingen enz.. bekijk dan eens de  App WappZapp