Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

4. Fotografie en film

Hoewel de laatste twee versies van de Ipad met camera’s zijn uitgerust is de Ipad, ook wegens het formaat, niet echt handig om mee te fotograferen of te filmen. 

Dat kan beter met je Iphone of een echte camera.
Foto’s van je Iphone komen als je dat hebt ingesteld via de iCloud ook op je Ipad terecht. En er zijn al camera’s met Wifi. Je kunt gewoon een kabeltje kopen (Apple camera connection kit) om foto’s vanaf  je geheugenkaarten op de Ipad te zetten maar er zijn ook geheugenkaartjes met ingebouwde Wifi (Eye-fi).

 

Staat het materiaal eenmaal op de Ipad dan is deze heel geschikt voor het monteren van video (als je het niet te ingewikkeld wilt) en het bewerken van foto’s.

 

Voor basisbewerking van foto’s is er Photoshop Express. Ook met Instagram kun je hippe retro effecten bereiken. Beide Apps vereisen wel een account, zijn vrij beperkt en gefocused op het delen van de foto’s en eigenlijk meer geschikt voor de Iphone. 


Met ‘Snapseed’ kun je langs vrij intuïtieve weg ook delen van het beeld aanpassen en heel spectaculaire effecten toepassen. En ‘Iphoto’, ‘Photogene’ en in nog iets meerdere mate ‘Photoshop touch’, waar je zelfs met lagen kunt werken net als in de ‘echte Photoshop’ zijn behoorlijk geavanceerde bewerkingsprogramma’s. Vanuit al deze programma’s kun je je foto’s op simpele wijze delen via mail of sociale media.


Om Video’s te bewerken heeft Apple Imovie, een app waarmee je full HD video’s kunt maken, maar die wel nadrukkelijk leunt op nogal knullige sjablonen. Of met Pinnacle Studio, dat vergelijkbare mogelijkheden heeft.

- Halftone (€ 0,79)
-
My Sketch (€ 1,59) 
Sketch Me! HD (€ 0,79)
-
Snapseed (€ 3,99)
-
Photogene for iPad (€ 2,39)
-
Adobe Photoshop Touch (€ 7,99)
-
iMovie (€ 3,99)
-
Pinnacle Studio (€ 5,99)