Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

7. Reisgidsen en kaarten

Handig om onderweg kaarten te kunnen bestuderen. Met ‘Google maps’ of met andere applicaties. Deze kunnen via Wifi worden opgehaald, maar in een aantal applicaties ook lokaal opgeslagen worden.
Dit laattse lokaal opgeslagen, kan belangrijk zijn als je geen G3 netwerk hebt en er geen  frre Wifi in de omgeving is - je laat de App met de kaarten op voorhand thuis of op een plaats waar je free wifi hebt.
 
En je kunt ze delen met je Iphone natuurlijk. ‘World Atlas’ van National Geographic is het vermelden waard evenals ‘OffMaps2’ en ‘Forevermaps’. Met ‘Offmaps’ kun je bookmarks zetten, handig om je hotel terug te vinden, ook al is dit eigenlijk beter bruikbaar op de smartphone. Forevermaps heeft een verbinding met Wikipedia voor informatie betreffende attracties in de buurt en vermeldt ook ATM’s ziekenhuizen, restaurants, hotels, vervoersmogelijkheden etc. binnen een instelbare straal.
 
Er zijn ook diverse reisgidsen verkrijgbaar voor de Ipad. Lonelyplanet geeft pdf hoofdstukken uit van de gidsen. Handig op de Ipad en de kaartjes kun je apart uitprinten. Ook komen er van steeds meer gidsen aangepase interactieve versies voor de Ipad beschikbaar. Vooral van Lonelyplanet groeit het aantal beschikbare gidsen snel.
 
Ook willen we wel  weten wat we in de buurt kunnen doen. 
Een kleine zoektocht met de iPad via het Wi-Fi netwerk van een plaatselijk café geeft direct inzicht in waar we bijvoorbeeld een kookles kunnen volgen, of kunnen raften. En willen we door naar een volgend hotel? Via de iPad zoeken we eenvoudig ons volgende hotel, met tripadvisor, want je gaat tegenwoordig niet meer naar een hotel zonder goede ratings.

Apps: 

World Atlas (€ 0,79)
OffMaps 2 (€ 0,79)
ForeverMap (€ 1,59)