Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

8. Andere nuttige informatie voor onderweg

‘Wikihood’ toont informatie uit Wikipedia over locaties uit je buurt,

‘Worldfactbook’ bevat allerlei feiten over alle landen van de wereld en ‘Cultures’ kan je vertellen over do’s and dont’s in verschillende landen. En met ‘BZ Reisadvies’ heb je op een handige manier de beschikking over alle reisadviezen van Buitenlandse zaken. De de app bevat tevens informatie over wat te doen bij noodgevallen, bijvoorbeeld als je je paspoort bent kwijtgeraakt, je bent bestolen of gearresteerd en contactgegevens van Nederlandse ambassades, consulaten en honorair consuls.   

‘Trip Advisor’ bevat talloze reviews van hotels, restaurants en attracties.

Gaat er iets mis met een vlucht dan kun je met ‘Air passenger rights’  achterhalen wat je rechten zijn op schadevergoeding.

Met ‘Itranslate’ kun je net doen alsof je de taal van het land spreekt. Of je de kunt de Ipad laten spreken. Dat alles alleen met internetverbinding overigens. Helaas wordt een antwoord niet vertaald, maar ‘vier bier en de kaart graag’ wordt keurig in het Chinees of een groot aantal andere talen vertaald.

Voor het weer is er een voorgeïnstalleerde app, maar fraaier en gedetailleerder zijn ‘Eweather HD’ en ‘Weather+’. Eweather HD geeft je zelfs voorspellingen volgens twee verschillende modellen, die helaas nog wel eens uit elkaar lopen.

Wil je je vakantiebudget bijhouden, al je geplande vluchten en hotelkamers schematisch vastleggen of heb je om andere redenen de behoefte aan ee rekentool dan kun je daarvoor ‘Numbers’ installeren. Een complete Excel variant van Apple zelf en geoptimaliseerd voor gebruik op een tablet. Ook 'Enveloppes' is zo een budget App

Apps: 

- Wikihood (gratis)
The World Factbook for iPad (€ 1,59)
-
TripAdvisor (gratis)
-
iTranslate (gratis)
-
eWeather HD (€ 1,59)
-
Weather+ (gratis)
-
Numbers (€ 7,99)
-
BZ Reisadvies (gratis)
Air passenger rights (€ 0,79)

-  Enveloppes (gratis)