Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Zijn er alternatieven?

Ja, die zijn er zeker. Bijvoorbeeld de de nieuwe Macbook Air 11 inch (1029 €) Het voordeel hiervan is dat je er ook zakelijk makkelijker dingen mee kan doen, zoals een Powerpoint aanpassen of snel een Excelbestand bijwerken. Is dat dan ook onderdeel van de vakantie, werk? Dat kan heel goed. Mijn insteek is altijd geweest dat als ik iets snel kan verhelpen ik dat ook op vakantie doe. 

Wat hoort er nog meer op het lijstje?

Wat zeker een aanrader is, is een lokale sim met data verkeer of, nog beter, een roaming device zoals die mifi. Wanneer u een ipad heeft zonder 3G kunt u met een MiFi router toch overal internetten.
Zo een MiFi router heeft ook nog als voordeel dat jij er een sim-kaart kan instoppen van een lokale provider (veel goedkoper als roaming) en dat je in je iPhone of gsm je eigen sim-kaart kunt laten zitten en je zo toch nog bereikbaar bent et je tf-nummer;

Een andere optie is om er eentje te huren of te kopen via Internet-op-reis.nl.

Een sim kan je in tablet of smartphone stoppen (tethering), om op die manier onafhankelijker te worden van wifi. Een roaming device gebruik je om de internetverbinding op basis van 3G of LTE te delen met meerdere apparaten.

 

Een nadeel is de beschikbaarheid van je content. Ik heb een abonnement op de BBC iplayer, maar ondanks dat kan ik geen content downloaden in Indonesië.  

Op het ogenblik dat de App vasstelt dat je niet vanuit een land inlogt waarvoor de rechten van deze film zijn betaald, dan krijg je geen toegang.

Je zou dit desnoods kunnen omzeilen door het gebruik van een proxyserver. Maar voor een goede proxyserver moet je dan ook weer een maandeelijkse bedrag betalen.

 

De enige manier is om voor de vakantie te zorgen dat je de content die je eventueel wilt bekijken gedownload hebt. Daarnaast moet je er natuurlijk voor zorgen dat je iPad opgeladen kan worden, dus een universele stekker is noodzakelijk.