Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

4. Streng censuur beleid

 Om daar alles schoon en veilig te houden. Applicaties zijn alleen te krijgen via de Apple App Store.  Malware of naakt (zelfs in kunstzinnige vorm) kom je er niet tegen. Dat is niet zo heel gek. Maar soms wordt er ook een ethische grens overschreden. 

Apps om te downloaden met BitTorrent vind je niet, evenmin als Apps die bestanden scannen op malware of virussen. Het komt zelfs voor dat Apps geweigerd worden omdat ze het woord Android in hun omschrijving hebben.

Het strenge App-beleid zorgt er wel voor dat het aanbod van Apps kwalitatief heel erg hoog ligt. Kwantitatief ook trouwens. Dat komt niet alleen omdat iOS het eerste echte tablet-besturingssysteem is en er bijzonder veel iPad-gebruikers zijn. Maar ook omdat het voor gebruikers eenvoudig is om te betalen. Uiteraard kan het met een creditcard, maar ook met een iTunes-tegoedkaart. Deze zijn verkrijgbaar in veel winkels. Omdat het voor gebruikers makkelijk is om een kleine App te kopen, is het voor ontwikkelaars de moeite waard om een goede App te ontwikkelen.