Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

5. Amper verschil tussen de versies

Als je bij iOS alle generaties naast elkaar legt, met allemaal verschillende versies, zal je amper een verschil merken. Dat komt omdat Apple alles graag eenvoudig houdt. Dan is altijd alles duidelijk en hoef je nooit na te denken over hoe je bij die ene App komt. De verschillen zitten vooral in verbeteringen. Alles wordt intern steeds beter en dat merk je ook qua snelheid. Om iOS met één woord samen te vatten is het woord "vertrouwd" geschikt. Alles blijft eenvoudig en er kan niks geks gebeuren.

Bij Android daarentegen zijn er nog veel verschillende versies die lopen op de Gingerbread (Versie 2.3). Alhoewel deze reeds twee jaar oud is, loopt deze nog steeds op 38% van de Android-tablets.

De eerste generatie iPad (2010) werkt nog tot en met iOS 5. Alle volgende generaties werken met de (tot op heden) laatste iOS 6.

Besluit  
Wij kunnen hieruit besluiten dat er vele Android toestellen zijn die men niet meer kan updaten. 
Een iOS update is - daags na de release - onmiddellijk beschikbaar voor alle toestelen.

Bij Android update (Google) is het afwachten wat de fabrikant van zin is. En zij hebben geen up-to-date-impuls. Updates maken kost geld aan de firma en bugs moeten worden opgelost.

Om al deze redenen loopt Android altijd een beetje achter ten opzichte van het iOS.
Maar hoelang moet Samsung vasthouden aan de officiële versies van Android van Google?
Omdat voor Android een licentie op open-bronbasis geldt, kan Samsung op elk moment een eigen weg gaan (zijn eigen versie met zijn eigen broncode maken). Google biedt zijn diensten en de naam Android alleen aan smartphone- en tablet-makers die zich aan de regels houden. Er zijn dus in China en elders veel "Android"-telefoons en -tablets verkocht die werken op het basis-besturingssysteem, maar geen Google-functies hebben. Amazon (met de Kindle Fire) en Barnes & Noble (met de Nook) zijn hiervan de bekendste voorbeelden in de Verenigde Staten. Beiden hebben een versie van Android die opzettelijk de apps, diensten, merknaam en beperkingen van Google vermijdt. (Bron: 
tidBits)