Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Besluit

 Wat zoek je in een tablet? 

Dat is een vraag die je voor jezelf dient te beantwoorden vooraleer je een tablet aanschaft.

  • wil je een extra apparaat, waarmee je ontspannen op de bank een spelletje kan spelen of waarop je een en ander kan lezen?
  • gaat het jou om eenvoud, elegantie, prachtig design en gebruiksvriendelijkheid?
  • wil je ermee werken zonder te veel te moeten leren of lessen te volgen? 

... dan komt er niets in de buurt van iOS! 

  • ben je een fervente computerhobbyist?
  • doe je graag knutselwerk en personalisatie?
  • wil je zo goedkoop mogelijk van een tablet "genieten"?

... ga dan voor een Android tablet!

  Bemerkingen over het windows-tablet  

Gaat de Windows 8 tablet überhaupt overleven, zal hij een marktsegment van de iPad kunnen veroveren? De iPad blijft immens populair, ook bij senioren, omdat hij zo gebruiksvriendelijk is. De functies zijn beperkt en je kan er haast niets mee verkeerd doen.

Met "beperkte functies" van de Ipad bedoelen we dan niet de vele Apps die je er op kan zetten, maar wel het feit dat je het toestel hoofdzakelijk zal gebruiken om te surfen, eenvoudige mails ontvangen en verzenden, video's bekijken, spelletjes spelen die niet teveel processorkracht vereisen, ...

Zijn de meeste mensen perfect gelukkig met die "beperkingen", Bill Gates daarentegen heeft deze week nog maar eens herhaald dat hij gelooft dat de Surface succes zal hebben omdat hij méér kan. "Veel van die gebruikers zijn gefrustreerd, zij kunnen er niet op typen, zij kunnen geen documenten aanmaken, zij hebben geen Office". De Surface - aldus Gates - brengt "de draagbaarheid van de tablet, maar met de rijkdom van de PC". 

Heeft hij gelijk? Wellicht ligt de waarheid ergens in het midden. Er zullen voor beide soorten toestellen wel gebruikers zijn - de eerder "passieve" gebruikers - die meer consumeren dan creëren - voor de iPad, en de meer "actieve" gebruikers - die ook productief willen werken - voor de tablet.

Bron: Netties Jaargang 17 - Nummer 800 van 11/5/2013

Wanneer men tenslotte de hardware vergelijkt tussen 
- Acer Iconia W7: 1040 gram en 191 x 295 x 11.9 mm
- iPad:   653 gram en 241 x 185 x 9.4 mm
dan komt duidelijk tot uiting dat deze Acer een groot en zwaar tablet is ten opzichte van de iPad.
Je kan je de vraag stellen of dit apparaat nog een tablet kan genoemd worden. 
Zij noemen het zelf ook een Tablet-PC.  Met een besturingssysteem dat hetzelfde is als op hun computer slaan ze een andere weg in. Het ziet er meer naar uit dat dit een opvolger wordt van de Netbooks.

Zijn iPad gebruikers gefrustreed omdat ze geen Office hebben? Wellicht is Microsoft wel het meest gefrustreerd omdat veel mensen ondertussen vastgesteld hebben dat er ook een wereld zonder Office mogelijk is.