Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Ook op Intermactivity, een bekende Vlaamse Apple site, leidde dit thema tot vele discussies. 133 reacties waren er te lezen.

 Als je piloot bent voor een grote luchtvaartmaatschappij moet je niet alleen kundig, secuur en stressbestendig zijn, spierballen zijn net zo goed een vereiste. Iedere piloot sleept namelijk voor elke vlucht zo’n 13 kilo aan handleidingen, vluchtplannen en kaarten mee.

American Airlines had schoon genoeg van al dat zware papier en verving het dan ook door iPads, niet alleen voor het welzijn van zijn piloten maar ook (of vooral) om kosten te besparen. 
iPads in plaats van papier zou namelijk per jaar zo’n 1,2 miljoen dollar aan brandstof besparen.
Piloten op de Boeing 777 kregen alle handleidingen, kaarten en vluchtplannen op een iPad in plaats van op papier. Het was de bedoeling dat de iPad voor het eind van 2012 in de cockpits van alle AA-vliegtuigen te vinden zou zijn.

De iPad is op dit moment de enige tablet die door de Federal Aviation Administration (FAA) is goedgekeurd als electronische vervanging voor de paperassen die iedere piloot bij zich moét hebben. Om deze documenten goed uit te kunnen lezen en altijd up to date te houden is een speciale App ontwikkeld door Jeppesen, een dochteronderneming van Boeing.

Pittige detail: de stewardessen moeten zich tevreden stellen met een Android-toestel voor het bijhouden van de passagierslijsten en de menu's.