Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Surface tablet


De CEO van Microsoft Steve Ballmer heeft openlijk toegegeven dat de Surface Tablet is geflopt. De beoogde iPad Killer van Microsoft heeft het bij lange na niet gered en het project heeft inmiddels als zo'n 900 miljoen dollar gekost sinds de lancering in oktober 2012. ''We hebben er meer gemaakt dan dat we er kunnen verkopen'', aldus Steve Ballmer. 

Steve Ballmer heeft volgens The Verge onlangs een interne meeting georganiseerd waarin hij bovenstaande uitspraak deed. Naar aanleiding van de tegenvallende prestaties is besloten om de Surface Tablet 30% in prijs te verlagen om beweging in de voorraad te krijgen. Niet alleen scoort de tablet van Microsoft lager dan verwacht, ook de andere Windows apparaten voldoen niet aan de verkoop verwachtingen. 

Een snelle rekensom met die $ 900 miljoen brengt ons tot de volgende conclusie. Op basis van een korting per tablet van $150, betekent die $ 900 miljoen dus ongeveer 6 miljoen onverkochte tablets. De marketingkosten hier buiten beschouwing gelaten. Ondanks de relatief positieve reviews van de Surface Tablet is het Microsoft dus niet gelukt om aansluiting te vinden bij de iPad.

Door SteefJoops - gisteren

Bekijk hieronder de reclame van de Surface Tablet: