Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Ipad initiatie voor visueel gehandicapten.


7 Aug 2013, een dag met een rijke nieuwe ervaring. 

Dit was de dag dat ik uitgenodigd was om een iPad initiatieles meegevolgen. Wat is hier nu zo speciaal aan zou je al denken? 

Wel het was een les georganiseerd door Vebes, de vereniging van Blinden en slechtzienden Licht en Liefde vzw


Aan max 5 personen gaf men een iPad initiatie.

Men stelde de iPad voor aan blinde of slechtziende personen die nog nooit een iPad in handen hadden gehad.


Wat eerst en vooral opviel is dat dit een groep mensen is die geweldig samenhangen. Men kent elkaar van de vele andere activiteiten die zij maandelijks organiseren. Soit


Daar het een initiatie was ging het er in eerste instantie over van wat je met de iPad kunt doen en waarom het voor personen met een visuele handicap zo geschikt is.

Hoe leg je dat nu uit aan deze mensen? Voor mij was dit weer een ervaring rijker.


Groot inzoomen, het App icoon zo groot als het scherm van je iPad, teksten laten uitspreken geen probleem. De iPad heeft alles alles standaard ingebouwd. 

Maar dit heeft dan weer een 'nadeel' Bij andere merken dien je deze extra zaken voor de  visuele gehandicapten extra aan te schaffen en te betalen - maar hiervoor krijgen zij een terugbetaling.

Je koopt bv een windows-pc voor 500 € en hierbij voor 700 € aan extra speciale software en dit laatste krijg je terugbetaald.

Koop je een duurdere Apple, waar alles standaard bij is, geen tussenkomst


Daniel Huughe, zelf  een blinde, heeft een prachtige website op-gesteld met vele informatie.

Er is een overzicht met de belangrijkste App uit de Apple store speciaal voor visuele gehandicapten. Je vindt er handleidingen en cursussen.

 

Daniel Huughe heeft tevens een reeks van YouTube filmpjes gemaakt waar in hij met zijn iPhone demonstreert en uitleg hoe het werkt

Bijvoorbeeld dit App  Paraplu, legt aan een blinde uit of hij s'morgens zijn paraplu voor de regen moet meenemen of niet

 

Ken je iemand in je omgeving die visueel gehandicapt is?

Maak er hem op attent !

 
De iPad is ideaal voor hun